21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Sykler med juniorlandslaget

LANDSLAGSRITT I NEDERLAND OG BELGIA: Stjørdalingen og CK Victoria-rytteren Mia Skaufel skal representere det norske juniorlandslaget under fire ritt i Nederland og Belgia de neste dagene. Her poserer Skaufel sammen med sin nye racersykkel, som hun skal benytte under konkurransene.

 

– Dette blir veldig spennende. Vi skal først sykle tre ritt i Nederland, og så avsluttes det hele med ritt i Belgia søndag 14. april. Rittene er mellom fem og sju kilometer lange, så det blir god fartstrening. Juniorlandslaget er representert av elever ved NTG Kongsvinger, så det blir dermed en kombinert reise med skolen og landslaget. Jeg gleder meg veldig, smiler den tidligere Stjørdals-Blink-rytteren som mandag fylte 17 år.

Forberedt på rolle som hjelperytter
Skaufel forteller at juniorlandslaget består av åtte ryttere på treningssamlinger, mens i konkurranser er kvota seks. Fra sin nye klubb CK Victoria får hun med seg lagvenninnene Larissa Kristiansen og Solveig Eder, og i tillegg skal Elise Andreassen og Andrea Terjesen fra Sandnes SK og Tora Helene Sel fra Ottestad IL representere Norge under konkurransene i Nederland og Belgia.

– En av de viktigste oppgavene blir å sykle som et lag. Tidligere har jeg vært mest vant til å holde på individuelt, men jeg er forberedt på å spille en større hjelperytterrolle nå. Både Solveig og Larissa er sterke, ikke minst på flate partier, mens jeg har mine største styrker i klatring i de bratte bakkene. Solveig og jeg var på samling med NTG ved Gardasjøen i Italia tidligere i vinter, og da syklet vi 15 mil rundt innsjøen på tida 4:05. Det var ti minutter raskere enn fjorårets tid, så vi håper og tror vi skal være i bra form til de kommende rittene, forteller Skaufel.

Under oppholdet i Italia pådro den lovende rytteren seg magevirus, og har i de siste ukene slitt med sykdom. Etter en liten periode som sengeliggende er imidlertid formen på god vei, og Mia har brukt påska til å få noen gode treningsøkter.

Coop Storlien artikkelnivå

– Jeg slet såpass med mageviruset at jeg ikke kom i gang med treninga igjen før forrige mandag. Men i løpet av den siste uka jeg var hjemme på Stjørdal fikk jeg trent totalt femten timer, både i form av joggeturer og økter på den nye racersykkelen som jeg skal bruke under rittene i Nederland og Belgia. Sykkelen er mindre og har et annet girsystem enn hva jeg er vant til, men både den og formen generelt kjennes forholdsvis bra ut. Likevel vil jeg nok bruke i hvert fall de første rittene til gjennomkjøring og ikke tenke så mye på resultatene. Men så klart håper jeg å gjøre det så godt som mulig og under avslutningsrittet i Belgia er det kanskje også sjanse for et godt resultat, sier Mia, og legger til at det er mellom 40 og 50 ryttere som står på deltakerlista for konkurransene.

Takker sponsorene
Skaufel har noen hektiske uker foran seg, og helga etter konkurransene i Nederland og Belgia er det klart for Norgescup i landeveissykling i Sandnes. Det er første gang hun deltar på cupen som rendyrket juniorrytter, og i løpet av helga står både tempo og fellesstart på programmet.

– Et av mine store mål foran sesongen var å komme med på juniorlandslaget, og når det allerede er i boks er det viktig å prestere godt i de kommende rittene for å få nye muligheter med flagget på brystet. Det går mot en spennende sesong, smiler Mia, som også retter en stor takk til sponsorene for hjelp til å opprettholde sykkelsatsinga.

– Sykkelsporten innebærer mye utgifter, flere titusener hvert eneste år, og jeg har blant annet vært nødt til å kjøpe den nye racersykkelen og mye sykkelutstyr selv. Men takket være den gode sponsorstøtten fra Sandfærhus Parkering, Prøven Bil Verdal og Ørland Sparebank blir kostnadene heldigvis mindre. Sammen med CK Victoria, som sponser meg med gratis sykkelklær, er jeg veldig takknemlig overfor sponsorene.

 

 

Les forrige sak:
AVANSEMENTJUBEL: Junior Acquah Nyenetue (t.v.) og Joakim Berg Fornes samspilte fint på ­sistnevntes 1-1-mål og kunne juble for cupavansement etter Stjørdals-Blinks 3-1-seier over Verdal.
Klar for første NM-runde

  Etter en forholdsvis enkel 3-0-seier over Sverresborg i den første […]

Close