15 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Synger julen inn

Elever fra Halsen barneskole synger julen inn foran rådhuset

FORAN RÅDHUSTRAPPA: Mange elever var samlet foran rådhustrappa i dag tidlig for å synge julen inn. FORAN RÅDHUSTRAPPA: Mange elever var samlet foran rådhustrappa i dag tidlig for å synge julen inn.

Halsen barneskole har i løpet av de ti siste årene innført en ny tradisjon med å synge julen inn foran rådhuset.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Elevene marsjerer fra morgenen av fra skolen og ned til rådhuset. Fremme ved rådhuset stiller elevene opp foran trappa. Der kommer ansatte ut for å høre på sangen og ta imot elevene. Med Øyvind Adserø som forsanger framfører det store skoleverset en julesang som for sikkerhets skyld blir gjentatt.

Varaordfører Ole Hermod Sandvik har i de siste årene fått oppdraget med å møte den store elevflokken som han er glad for å se.

– Nå skal dere nyte juleferien. Men husk at det er lov til å røre seg i jula. Og snart er dere klare for ny innsats på skolen. Vær snill med lærerne, er julehilsenen fra varaordføreren.

Så vandrer det store elevtoget videre opp Kjøpmannsgata og Gågata før ferden fortsetter til Stjørdal bosenter. Mange butikkdrivere kommer ut og hilser toget. Fredag 21. desember er en litt kjølig morgen, men det er likevel noen spreke sjeler som kommer ut på verandaen på bosenteret for å høre sangen. Og mange flere kan nyte synet av den oppvoksende slekt fra vinduene.

Dette er en fin juletradisjon som Halsen skole vil opprettholde: – Vi ses igjen neste år, sier en optimistisk varaordfører Ole Hermod Sandvik vel vitende om at et kommunevalg skal avvikles innen den tid.

Coop Storlien artikkelnivå

Men nå er det jul!

Les forrige sak:
Lensmann Kjetil Ravlo og leder i KTU Rune Larsen oppfordrer innstendig alle bilister om å kjøre forsiktig og uten å bruke mobilen i disse krevende og mørke juletider med glatte veger.
– Kjør aktsomt

Oppfordrer bilister om å kjøre forsiktig i disse mørke juletider med glatte veger

Close