10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Synger med mannskoret

MADE IN USA: Hommelvik Mannskor er klare til å presentere amerikansk musikk sammen med bl.a Børge Sneisen, Anne Berit Hepsø og Marte Kristin Berg.

 

Det er to spente solister som i midten av april skal være mannfolkene i Hommelvik Mannskors kvinnelige alibi når den amerikanske pop og rockemusikken skal settes i fokus.

Mye i USA
Begge har et godt forhold til amerikansk musikk, men for Marte Kristin Berg blir nok dette ekstra spennende.
– Jeg vil si at jeg har et nært forhold til amerikansk musikk. De fleste av mine favorittband/artister er amerikanske, forteller Marte.
– Det hører med til historien at musikk er i sterk tilknytning til et lands kultur, og den amerikanske kulturen har vært en sentral del av livet mitt, sier hun.
– Den tidligste påvirkning jeg kan huske er tilknyttet min fars lidenskap for amerikanske biler, forteller Marte som hadde Amcar-stevner og andre biltreff som en naturlig del av oppveksten.
Hun har vært i USA hele sju ganger, første gang før fylte ett år, og lengste opphold var på 10 måneder som utvekslingsstudent da hun var 17 år gammel.

 

– Amerikansk kultur ligger i blodet mitt, og med dette mye av musikken også, sier Marte Kristin Berg.
Låter som «Send in the Clowns» og «Wiskey Lullaby», er de låtene hun gleder seg mest til.
– De er begge låter som må kommuniseres til publikum ikke bare gjennom å synge teksten, men også ved å vise følelsene sangen ønsker å formidle. Kroppsspråk og samspill med sangpartneren blir her en viktig del av fremføringen, det er nettopp denne teatralske delen av sang jeg elsker, forteller hun.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Dette blir første gang Marte Kristin Berg synger sammen med et mannskor.
– Jeg har sunget sammen med mange andre typer kor opp igjennom årene, men mest da jeg bodde i USA og hadde kor som et eget fag på skolen, samt var med på musikalen «Annie Get Your Gun», forteller en spent Marte Kristin Berg.

Musikalsk altetende
Den andre gjestesolisten er Anne Berit Hepsø, barnefødt i Steinkjer.

 

– Jeg hører på mye amerikansk musikk. Har danset, sunget og lyttet til mange kjente amerikanske artister. Favorittsjangeren er nok pop/rock men liker også noe country og jazz, sier hun.
Hun forteller videre at hun gleder seg til å synge låtene ”When you are good to mama” og ”Jackson”

 

– Det er to drivende gode og fengende låter, i to helt forskjellige sjangre. De er gode eksempler på det musikalske mangfoldet som er i amerikansk musikk.
– Nå blir dette første gangen jeg synger med et mannskor, en ny og spennende erfaring, sier Anne Berit.
Hun gleder seg til å bli tatt med på en spennende og variert musikalsk reise innenfor amerikansk musikk.

– Det er både veldig kjente og mindre kjente låter som representerer sin sjanger og tidsepoke godt. Folk i alle aldre vil kunne kjenne igjen noe av repertoaret, avslutter Anne Berit Hepsø, som til daglig er lærer ved Hommelvik ungdomsskole og sanger i koret Cappella.

SKAfrika som husorkester
Med nesten 30 sangklare karer og et stort orkester i SKAfrika lokker Hommelvik Mannskor med en feiende flott konsert og et variert program.
Korets egen Børge Sneisen er for anledningen konferansier som sikkert lirer av seg en låt eller to underveis.
Mannskorets dirigent Torstein Fosmo har det musikalske ansvaret, men skal også på scenen ved et par anledninger, som en hel rekke av korets sangere skal i tillegg til gjestesolistene.
Alt i alt en amerikansk helaften hvor til og med det som selges over disk er inspirert fra ”over there”.

 

 

Les forrige sak:
Inger Hembre og Mailiss Pettersson er primus motorer fra bygdekvinnelaget for arrangementet. Her foran Ljosheim.
Hegra Bygdekvinnelag gir til Ljosheim

  Samme kveld kommer lege Berit Nordstrand for å holde foredrag […]

Close