6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Syv smittet – mellom 300 og 500 personer må fredag holde seg hjemme

Flere hundre personer satt i ventekarantene i Stjørdal og Malvik

Kommuneoverlege Leif Vonen føler de har mer kontroll nå enn i november. Kommuneoverlege Leif Vonen. Foto: Frank Skaufel

I en pressemelding torsdag kveld kom kommuneoverlege Leif Vonen med ny informasjon om smittesituasjonen i Stjørdal kommune. Gjennom dagen har det blitt bekreftet syv nye smittede.

Seks av de syv smittetilfellene tilhører et nyoppdaget utbrudd med kilde på Østlandet. Kommunen jobber med å oppnå muntlig kontakt med nærkontakter.

– Smittesporingsteamet har i kveld fått navn på 60-70 nærkontakter, og har ennå ikke rukket å ha muntlig kontakt med alle, skriver Vonen i pressemeldingen.

Derfor øker kommunen kapasiteten til testing i morgen.

– Dette er viktig for å få full oversikt. Ventekarantene er pålagt for husstanden til alle nærkontakter, sier Vonen.

Videre har de bedt alle skoleklasser og nærkontakter på arbeidsplasser til de som må i karantene om å gå i ventekarantene i morgen.

– Dette fører til at mellom 300 og 500 personer blir bedt om å holde seg hjemme fra skoler og barnehager. Rektorer og styrere har sendt ut beskjed til de aktuelle gruppene sent i kveld. Vi oppdaterer hjemmesiden med informasjon om antall som tester positivt i dagene som kommer.

Flere i ventekarantene i Malvik

Som et konsekvens av smittesituasjonen i Stjørdal, setter Malvik kommune flere ansatte og elever ved Hommelvik skole og Malvik videregående skole i ventekarantene. Kommunen skriver i en pressemelding at smitten kobles til samlinger av ungdommer i Stjørdal i påsken.

– Etter de siste utbruddene i Stjørdal settes om lag 100 elever fordelt på to trinn ved Hommelvik skole og ni ansatte ved skole og SFO i ventekarantene. Ved Malvik videregående skole settes tre klasser og fem ansatte i ventekarantene.

Malvik kommune skriver videre at ventekarantenen gjelder frem til det foreligger prøvesvar på fredag.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Mann bortvist fra togstasjon

Politiet måtte stoppe togtrafikken da mannen var nærme jernbanen

Close