13 °C Stjørdal, NO
25/09/2020

– Ta gjerne turen til oss og test ut denne sporten i julen

Grip Klatring på Tangen tilbyr klatring for både store og små

FOR HELE FAMILIEN: Jeanette Wagelid (49) i sklia i avdelingen for barneklatring hos Grip Klatring. FOR HELE FAMILIEN: Jeanette Wagelid (49) i sklia i avdelingen for barneklatring hos Grip Klatring.

Klatring kan starte allerede i ung alder, og barneavdelingen hos Grip Klatring på Tangen i Stjørdal har blitt populær.

Den 3. august åpnet senteret på Tangen i Stjørdal etter hektiske uker med oppbygging av vegger og klatreruter. Innehaver Jeanette Wagelid (49) har forenklet klatreveggenes ruter i stor grad for å passe for både nybegynnere og mer erfarne klatrere.

– Det er veldig enkelt å starte med klatring. Man trenger nesten ingen forkunnskaper og velger man ruter med autodelay, sikres man selv i tauet uten assistanse forklarer Wagelid. Buldrevegger er også tilgjengelig på senteret, der veggen heller flere grader utover. Madrasser tar av for eventuelle fall.

SIKKERHET: Disse rutene kan klatres uten annen sikring enn tauene. Jeanette Wagelid ønsker velkommen til Grip Klatring.
SIKKERHET: Disse rutene kan klatres uten annen sikring enn tauene. Jeanette Wagelid ønsker velkommen til Grip Klatring.

– Hva anbefales for den som vil avansere i klatresporten?

– Har man testet ut klatring og synes dette er en fin sport, arrangerer vi kurs for nybegynnere og for viderekommende. Her handler det i stor grad om å klatre fra et lavt til et høyere nivå. Rutene er merket med farger etter vanskelighetsgrad. Vi som driver med denne sporten har mye fokus på mestring. En fotballspiller mestrer kollektivt, her mester man mer individuelt, men det sosiale er også viktig sammen med andre klatrere, forklarer Jeanette Wagelid, opprinnelig fra Lakselv i Finnmark.

Nå bygges det tredje Grip Klatring-senteret på Sluppen i Trondheim og åpnes i mars måned neste år.

– Med klippekort kan man benytte alle våre tre klatresenter. Ta gjerne turen til oss på Tangen i Stjørdal og test ut denne sporten. Hele familien kan klatre samtidig, smiler Wagelid. Senteret på Tangen har også en butikk for salg av klatreutstyr, sko og klær. Senteret har åpent hele julen, sier Jeanette Wagelid.

Les forrige sak:
God jul fra oss til deg

- Ta vare på hverandre, og få tiden til å gå bittelitt saktere i juledagene enn i de vanlige hverdagene

Close