15 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

– Ta godt imot bøssebærerne

Tirsdag samler konfirmantene inn penger til Fasteaksjonen

Konfirmanter som er klare med bøssene. Fra venstre: Isak Jørgensen, Filip Møller Harberg, Mads Konrad Horgøien, Marie Ingstad, Selma Ferner Kjøpsnes og Gunhild Kalata Sako. Konfirmanter som er klare med bøssene. Fra venstre: Isak Jørgensen, Filip Møller Harberg, Mads Konrad Horgøien, Marie Ingstad, Selma Ferner Kjøpsnes og Gunhild Kalata Sako.

Tirsdag 9. april på ettermiddagen rusler 86 konfirmantungdommer ut fra Stjørdal kirke. Det samme skjer i Hegra, Lånke og Skatval. Den årlige fasteaksjonen er da i gang, og som tidligere år er det årets konfirmanter som er bøssebærere.

I Stjørdal Menighet er det kirkekontoret sammen med konfirmantene, deres foreldre og frivillige som gjennomfører fasteaksjonen.

– For at vi skal kunne lykkes er vi avhengige at du åpner døren til din bolig når bøssebærerne ringer på, sier Lars Eirik Nordbotn, som er Kirkens Nødhjelp-kontakt i Stjørdal menighet.

I over 40 år har Kirkens Nødhjelp arbeidet med å skaffe rent vann til mennesker i Somalia, Etiopia og Sudan. På grunn av tørke, krig og uro i disse landene er det mangelen på det livsviktige vannet som utgjør den største utfordringen. Urent vann dreper flere mennesker enn krig.

– I Norge har vi god tilgang på vann og kan av den grunn kanskje ikke sette oss helt inn i hvor fortvilet og usikker situasjon oppleves for de som mangler vann. Kirkens Nødhjelp arbeider med å gi mennesker rent vann ved å bygge brønner i utsatte områder. Ved å gi 200 kroner kan du redde et menneske. Et menneske vil få tilgang på rent vann resten av livet. Har du ikke kontanter Vipps til 2426, oppfordrer Nordbotn.

Les forrige sak:
Rykket ut til to slåsskamper

Ikke meldt om alvorlige skader

Close