4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

– Ta kontakt med oss

Bjørn Ove Slind og Alf Erik Skar i Gjensidige Stjørdal ønsker å dele ut refleksvester til barnehagene

Bjørn Ove Slind (t.v.) og Alf Erik Skar i Gjensidige Stjørdal oppfordrer barnehagene til å ta kontakt for å få utlevert refleksvester. Bjørn Ove Slind (t.v.) og Alf Erik Skar i Gjensidige Stjørdal oppfordrer barnehagene til å ta kontakt for å få utlevert refleksvester.

På grunn av koronapandemien vil ikke forsikringsgiganten kjøre ut refleksvestene til barnehagene, men de vil gjerne dele ut.

– Hvis barnehagene ønsker det kan de ta kontakt med oss og si hvor mange refleksvester de trenger og hvilke størrelser de ønsker, og så kan vi enten sende en pakke eller de kan hente vestene på vårt kontor, sier Bjørn Ove Slind, daglig leder i Gjensidige Stjørdal.

Han har allerede sendt ut pakker med refleksvester til alle førsteklassinger i Malvik, Meråker og Stjørdal.

– Stort lager

– Vi har bestilt opp et stort lager med vester til alle barnehagene i de tre kommunene, men vi har ikke like god oversikt som på skolene om hvor mange barn som går i de ulike barnehagene. Derfor må vi gjøre det på denne måten i år, sier Slind, som sier at de etterbestiller flere refleksvester hvis lageret skulle gå tomt.

Grunnen til at de ikke kjører rundt å besøke barnehagene er av hensyn til smittervernet.

– Vi ønsker ikke å eksponere noen for risiko, sier han.

Viktig forebyggende tiltak

Høstmørket kombinert med regn gjør det vanskelig å oppdage både store og små myke trafikkanter. Derfor er utdeling av refleksvester for å ivareta trafikksikkerheten.

– Dette er viktig for oss, og et kjempegodt forebyggende tiltak som vi kommer til å holde på med så lenge vi kan. Vi ønsker at ingen skal komme opp i en farlig situasjon, og dette er ett bidrag for å oppnå nullvisjonen, sier han.

Slind har selv følt på kroppen at refleksvester kan redde liv.

– Alle vet hvordan det fungerer i høstmørket i regn og med sterke lys i mot, og vi er mange som har vært i situasjonen hvor man tenker at nå var det nærme. I slike situasjoner er refleksvest gull og er det som vi har inntrykk av fungerer aller best av refleksproduktene som finnes i markedet, sier han.

Les forrige sak:
Strikkekveld med ekspertråd

Lover mange gode tips

Close