10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

-Ta sjansen mens dere har den

|| Mona Stokke (19) tok sjansen på å reise til Australia for studier i sport og helse. Det inspirerer til å fortsette i samme retning.||

Etter videregående opplæring har ungdommer mange ulike muligheter. De kan blant annet begynne med en utdannelse, reise, jobbe, dra på folkehøgskole eller dra i militæret. Dersom du er en som ønsker å gjøre noe litt annerledes, kan det å studere i utlandet være noe for deg.

En av mange organisasjoner som lar ungdommer reise utenlands for å studere er Gateway Collage AS. Deres markedskonsulent, Martine Fonseca, er ikke i tvil om at ungdom bør studere utenlands.

– Det er bra at ungdommen får en opplevelse og en ny erfaring ved å reise til utlandet. De får med seg studiepoeng de kan bruke i videre studier, samtidig som de får en opplevelse og minner de vil ha med seg resten av livet.

Opplevelser

Mona Stokke studerer Sports and Exercise Science på University of the Sunshine Coast i Australia.  Hun bestemte seg i fjor høst for å reise til den andre siden av jordkloden, fordi dette var noe hun syntes virket veldig spennende. Hun forteller at det beste med å studere der, er alle de fantastiske menneskene og livsstilen:

-Livsstilen her er et stort pluss for meg. Etter en lang dag med mye lesing på skolen er det godt å gjøre noe annet som å slappe av på stranden med venner, surfing, klatring, dra på kajakkturer og fjellturer.

Coop Storlien artikkelnivå

Det finnes mange likheter med å studere i Norge og Australia, men enda flere forskjeller. Mona forteller at den største forskjellen er hvordan studieåret er bygd opp. I Norge har man eksamen på slutten av semesteret som gjelder 100%.

I Australia har de rapporter, presentasjoner, innleveringer og eksamener gjennom hele året som påvirker sluttkarakterene. Lærerne er også veldig hjelpsomme og tar hensyn til at Mona ikke har engelsk som morsmål.

Veien videre

Mona Stokke har planer om å fortsette studiene når hun kommer hjem. Sports and Exercise Sciencehandler mye om å forbedre folkshelse, både innen fysisk aktivitet og ernæring. Dette er en studieretning som hun godt kunne tenkt seg å fortsette med i Norge. For i fremtiden vil hun jobbe med mennesker, og forbedre folks helse.

Med bare positive opplevelser fra Australia i bagasjen, anbefaler Mona ungdom til å følge i hennes fotspor:

-Ta sjansen mens dere har den. Alt jeg har opplevd og lært her nede er helt ubeskrivelig. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten, sier Mona. 

Les forrige sak:
||
Nye Selbuhytta bygges av Selbu Bygg-Tre

Den første Selbuhytta er under oppføring i Fagerlia i Meråker, og […]

Close