11 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

Takk til Nattvandrerne

|| F.v Politioverbetjent Arne Henrik Ulvin og SLT koordinator Kari Christensen ønsker å rette en takk til de som i vår har vært med som Nattvandrere i Stjørdal sentrum. De ønsker at mange både gamle og nye Nattvandrer vil være med fra høsten.||

I Stjørdal har vi hatt Nattvandrere ute i flere år. Det har imidlertid vært et opphold et halvt års tid men fra før påske kom de på plass igjen. Denne typen Nattvandring er en Stjørdalsmodell og ikke slik som Nattravner som finnes andre steder.

Ny SLT Koordinator i Stjørdal kommune, Kari Christensen, ble ansatt i jobben like før jul 2013 og hun tok fatt i å skaffe Nattvandrere.  

Takk til Nattvandrerne

Christensen fikk med 7 organisasjoner/grupper som på omgang har stilt opp hver fredags- og lørdags kveld.

Disse er Stjørdal Basketballklubb, Røde Kors, Stjørdal Skytterlag, Stjørdal Helsesportlag, Redd Barna, Radisson Blu Hotel og foreldre for klasse 10 D, Halsen ungdomsskole.

Sammen med politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor ønsker Christensen å rette en stor takk til de som har stilt opp for å skape et tryggere sentrum.

– Det å ha voksne edrue personer i sentrum på den tiden av døgnet er gull verd. Det er mest uro på de kveldene hvor foreldre-generasjonen ikke er ute. En sommerkveld med mye folk ute er det stille. Da treffer du naboen og familiemedlemmer og det legger en demper på gemyttene, sier Ulvin og legger til at Nattvandrerne er flinke til å observere og å ta kontakt med politiet dersom de ser noe.

– Mange ungdommer synes det er fint med voksne og de er raske til å ta kontakt med Nattvandrerne. Dette synes Nattvandrerne er moro.

Nattvandringen

Nattvandringen starter kl 23:00 og varer til kl 03:00. Oppmøtestedet er Ungdommens Hus og når Ungdommens Hus stenger kl 0030, er det Quality Airport Hotel som er base frem til kl 03:00. Hotellet har åpnet sine dører og der får Nattvandrerne en kopp kaffe og en liten pause.

– Vi har et flott samarbeid med hotellet. De har virkelig vært greie og det at de kan ta imot Nattvandrerne utpå natta setter vi stor pris på. Hotellet har også vært oppmøtested når Ungdommens Hus har vært stengt, sier Christensen.

Ved oppmøte gis det informasjon om hva som rører seg på Stjørdal. Har de mulighet for det er også politiet som er på vakt innom ved oppstarten. Nattvandrerne får telefonnummer til lensmannskontoret og operasjonssentralen som kan brukes dersom det blir behov for assistanse.

Nattvandrerne er iført signalgule jakker og er dermed lett å se og de går flere sammen. På vaktene skal det være minimum tre personer. Betalingen er kr. 800 pr kveld – uansett hvor mange som møter opp.

Rolig by

– Stjørdal er som en ”Kardemomme by”. Vi har nesten ingen ordensforstyrrelser. Det mener vi skyldes at utestedene drives godt. De har gode vakter. Kommunen er restriktiv på skjenkebevillinger, og er flinke til å følge opp. Samtidig som vi har ett sentrum å konsentrere oss om noe som gjør at vi kan være til stede og følge med ved utslipp fra utestedene. Et synlig politi er viktig. 

– Det er et veldig godt forhold mellom de som driver puber, spiseplasser og uteplasser og oss. Vi blir invitert inn og selv om vi er politi så er vi ikke ut for å ta de. Dette samarbeidet er nok en grunn til at det er lite med bråk, sier Ulvin.

Ulvin mener at Nattvandrerne sin jobb ikke kan måles og at den er uunnværlig i forhold til ro og orden i Stjørdal sentrum.

Bli en Nattvandrer

Det er stadig behov for flere nattvandrere.

– Vi får mange positive reaksjoner på Nattvandrerne både fra foreldre og fra ungdommene og vi er glade for at vi har greid å gjennomføre vandringen i vår. Nå er det ikke noe før til høsten og da trenger vi gjerne flere vandrere.

-Nattvandrerne er en viktig brikke i arbeidet ute og er viktig for politiet ute i gatene. De er en form for myndighetspersoner som er viktig, forteller Christensen.

For det første er det altså mulighet til å gjøre en samfunnsnyttig jobb som gir penger til lag og foreninger som deltar.

Deretter er det mulighet til å bli kjent med ungdommene. Spesielt gjelder det foreldre som kanskje kan føle seg tryggere etter å ha sett hvordan Stjørdal sentrum er om natta.

Ansatte ved Radison Blu Hotel som har deltatt som Nattvandrere har gitt pengene de mottar til Ungdommens Hus. Et fint tiltak av hotellet og sammen med Quality Airport Hotel viser de sitt samfunnsengasjement.

Klassekasse

Foruten å skaffe penger til klassekassen og dermed unngå loddsalg er dette en fin måte å bli kjent med dine barns medelever på.  Ungdommene setter pris på å ha noen voksne og kanskje kjente å snakke med. 

Christensen forteller at hun har vært i kontakt med FAU på ungdomsskolene i Stjørdal og invitert de til å bli med på Nattvandring. For en klasse behøver det ikke bli mange kvelder pr. foreldre før det blir penger til klassekassen.

Er det noen som ønsker å være med som Nattvandrer fra høsten er det bare å ta kontakt med SLT koordinatoren. kari.m.christensen@stjordal.kommune.no  Tlf. 919 19 529

Les forrige sak:
||
Kommunalminister Jan Tore Sanner på Frosta

- Det er 50 år siden siste reform. Da ble kommunegrensene […]

Close