11 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Tapte stort mot Aalesund etter marerittomgang: – Jeg vil si unnskyld til fansen

Klasseforskjell mellom Aalesund og Stjørdals-Blink

Nedturen fortsetter for Stjørdals-Blink. Arkivfoto: Åge Sjølstad

Stjørdals-Blink fikk juling på Color Line Stadion. Kampen endte med 5-1 til Aalesund.

Nedturen fortsetter dermed for Blink, som fortsatt står med sine tre poeng på syv kamper. Laget har nå fem strake tap, 18 baklengs og ligger sist i OBOS-ligaen.

– Jeg vil si unnskyldning til fansen. Første omgang er vi ikke i nærheten av å være gode nok, og vi var altfor naive. Det tok 45 minutter før vi våknet opp, sier Blink-trener Tom Dent etter tapet.

Aalesund – Stjørdals-Blink 5-1 (4-0)

Stjørdals-Blink har hatt en tendens til å havne under tidlig i kampene denne sesongen, og tirsdagens kamp mot Aalesund var intet unntak.

Allerede før to spilte minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Sigurd Haugen satte ballen i mål ved bakerste stolpe etter innlegg fra høyrekanten.

Aalesund tok kommandoen i kampen, og det skulle bli verre for Blink.

Etter 12 minutter var hjemmelaget nok en gang på farten på høyresiden. Et innlegg fra Simen Rafn ble først reddet av Rasmus Sandberg, men Blink-keeperen måtte gi retur, og den havnet i beina på Torbjørn Kallevåg, som enkelt kunne sette inn 2-0.

4-0 til pause

Blink fikk muligheten på et frispark etter 17 minutter fra 17-18 meters hold, men frisparket gikk rett i Aalesund-muren.

Aalesund fortsatte å holde trykket oppe, og det meste skulle dreie seg om de oransje i første omgang.

Rett før halvtimen var spilt kom de igjen fremover på høyrekanten og et nytt innlegg ble slått. Inne i feltet dukket Erlend Segberg opp, og fra fem meter kunne midtbanespilleren bredside ballen i mål. 3-0 til Aalesund.

Og som om ikke det var nok. Fem minutter senere fikk hjemmelaget en corner. Den ble slått mot nærmeste stolpe, og der sto David Fällmann, som stanget ballen i mål.

Dermed ledet Aalesund 4-0 etter de første 45 minuttene.

– Vi kan ikke forsvare oss på den måten vi gjør i første omgang. Da vinner vi ikke fotballkamper, sier Dent.

Tidlig Blink-scoring i andre omgang

I andre omgang var det Stjørdals-Blink sin tur til å få en tidlig scoring. Stjørdalingene fikk en corner i det 52. minutt, som Aalesund-spiller Quint Jansen skulle heade ut til corner. I stedet gikk ballen i mål, og redusering til 4-1.

Men hjemmelaget skulle raskt ta tilbake kommandoen.

Bare fem minutter senere kunne Aalesund nok en gang juble for scoring. Etter en kontring havnet ballen til slutt hos Kristoffer Ødemarksbakken. Første skuddforsøk reddet Rasmus Sandberg, men returen satte Ødemarksbakken i mål og 5-1 til Aalesund.

Transportetappe for Aafk

Etter en forrykende første omgang fra Aalesund, slapp de opp foten fra gasspedalen i andre omgang.

Omgangen ble en transportetappe for hjemmelaget, som hadde full kontroll, mens Blink slet med å komme til sjanser.

Kampen endte dermed med 5-1 til Aalesund.

Les forrige sak:
Stjørdals-Blink-kaptein Vegard Fiske er bekymret for seriestarten dersom man ikke kommer i gang med treningskamper. Her er han i aksjon mot Ull/Kisa i fjor. Arkivfoto: Åge Sjølstad.
Marerittomgang for Blink – slapp inn fire

Blink overkjørt i første omgang

Close