15 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Tar med seg favorittens musikk på turné

Trubadur med Vreeswijk-musikk på bibliotekene

HEKTET PÅ VREESWIJK: Roger Strømsnes har i mange tiår vært en stor beundrer av Cornelis Vreeswijk. Nå drar han på en egen liten turné med Vreeswijk på kjøreplanen. HEKTET PÅ VREESWIJK: Roger Strømsnes har i mange tiår vært en stor beundrer av Cornelis Vreeswijk. Nå drar han på en egen liten turné med Vreeswijk på kjøreplanen.

Trubaduren Roger Strømsnes drar om få dager ut på en aldri så liten turné med Cornelis Vreeswijk-musikk på repertoaret.

Det er bibliotekene i Meråker, Hommelvik og Vikhammer som får besøk av malvikingen Roger Strømsnes henholdsvis mandag, tirsdag og onsdag. I og med at scenene er i bibliotekene er det selvsagt også gratis å være publikum på konsertene.

– Jeg mener bibliotekene er en folkelig og sosial arena, perfekt til formålet. Bibliotekene er jo kulturbærere på mer enn bøker, og mange har scener og lydanlegg, sier Roger Strømsnes.

Så langt har han booket inn fem bibliotekbesøk, og først på listen er altså Meråker mandag 4. mars.

Trubaduren Strømsnes har holdt det gående siden 1970. Det hele startet nettopp på restaurant «Trubadur» i Trondheim. Siden har han spilt og opptrådt ved ulike anledninger og settinger. At han nå tar med seg Cornelis Vreeswijk musikk og liv ut på tur er slett ingen tilfeldighet.

– Siden tenårene har jeg vært hektet på Cornelis Vreeswijk, noe som toppet seg da jeg i voksen alder opplevde ham live i Trondheim. Hans tekster var samfunnskritiske, frekke og tidsaktuelle. Hans bohemaktige og ville livsførsel virket spennende, sier Strømsnes, som både tar med seg ord og toner på konsertene.

– Det blir historier fra hans stormfulle liv, tanker rundt hans tekster, og selvsagt hans mest kjære sanger, sier Roger Strømsnes.

 

Les forrige sak:
OVERRASKET: Både kateket Laffen Jensen (t.v.) og sokneprest Per Anton Leite ble både overrasket over skuffet over forslaget om å kutte ut utdeling av bibler til 5. klassingene.
Reagerer sterkt på forslaget om bibelkutt

- Det er viktig for oss å tilbakevise argumentet om at vi driver med forkynning

Close