11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Tar opp Oline-saken i formannskapet

Spør kommunedirektøren om hvorfor kommunen ikke makter å innfri kravene fra Statsforvalteren

Jan Inge Kaspersen, AP.

Jan Inge Kaspersen spør kommunedirektøren om hvorfor kommunen ikke makter å innfri kravene fra Statsforvalteren.

Formannskapet i Stjørdal møtes torsdag, og etter Stjørdals-Nytts oppslag tirsdag kveld om at kommunen risikerer 7500 kr. i daglig tvangsmulkt hvis de ikke innfrir kravene Statsforvalteren i Trøndelag kom med i oktober, krever Arbeiderpartiets representant klare svar i Oline-saken.

Stiller tre spørsmål

– Hva er årsaken til at Stjørdal kommune ikke klarer å innfri kravene Statsforvalteren påla Skjelstadmark skole den 16. oktober 2020? Hvordan kan det gå så lang tid i en så alvorlig sak? Hvordan skal Kommunedirektøren sørge for at nye krav og pålegg fra Statsforvalteren bli innfridd innen rimelig tid?, er spørsmålene Kaspersen vil ha svar på.

Les også: Oline (11) gråter hver gang hun skal på skolen

Oline-saken engasjerte mange da den i begynnelsen av mars ble offentlig kjent i Stjørdals-Nytt. Historien om 11-åringen som gråt hver dag hun skulle på skolen fordi hun opplevde å bli mobbet, rørte mange. For Oline gikk opplevelsene utover helsen, og hun slet med redusert vekt, hodepine, magevondt og å sove om nettene.

Særskilt sårbar elev

I sakspapirene fra Statsforvalteren står det flere ganger at Oline er å betrakte som en særskilt sårbar elev, dette gjelder også i det siste brevet datert 26. april hvor kommunen nå blir truet med tvangsmulkt hvis de ikke kommer med dokumentasjon som viser at kravene er innfridd.

Les også: Kommuneledelsen går inn i Oline-saken

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Stjørdal bibliotek. Foto: Bibliotekdame
Må holde stengt på søndager

Biblioteket har fått nye åpningstider

Close