3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Tar over 80 prosent av solenergiselskap

Satser på solceller

Morten Gaustad(t.v.) i Getek AS, Arnt Solem i FosenKraft Energi AS og John Waatsveen i Fjeldseth AS satser nå sammen innefor solcellemarkedet.

Malvik-firma får nye majoritetseiere

Trønderselskapene FosenKraft Energi og Fjeldseth har gått sammen om å investere i solenergiselskapet Getek i Malvik. Selskapene eier dermed til sammen 80 prosent av selskapet.

– Vi ønsker nå å satse sammen på fornybar energi, sier konsernsjef i FosenKraft, Arnt Solem.

Kraftselskapet FosenKraft Energi AS på Ørlandet og elektroentreprenøren Fjeldseth AS i Trondheim har tilsammen 200 år med erfaring bak seg, og nå satser de hardt fremover på solcelleenergi i samarbeid med Getek AS, et annet trønderfirma som ligger langt fremme innen solcelleteknologien.

– Mer slagkraftige

– Gjennom den nye sammenslutningen får vi med oss to solide selskap som vil øke tilgangen på både ressurser og nye prosjekter. Dette vil gjøre oss mye mer slagkraftige og konkurransedyktige, samt styrke oss i betraktelig i forhold til å utvikle nye produkter og løsninger, konkluderer daglig leder i Getek, Morten Gaustad.

Selskapet i Malvik har over 30 års erfaring fra solcellebransjen. Selskapet har også utviklet hybride, autonome og mobile energiforsyningsløsninger som har gjort selskapet til en ledende leverandør av strømforsyningsanlegg til aktører som NVE, Norsk Polarinstitutt, Avinor, forsvaret, FN og politiet.

Bedre rigget

Polarinstituttet har blant annet benyttet seg av selskapets spesialkompetanse på svært så avsidesliggende områder som Dronning Maud Land og Bouvetøya, mens NVE benytter de mobile energiløsningene til Getek når de skal måle rasfarenivået ved «Mannen» og andre «farlige» fjellområder.

– Vi er rett og slett rigget for økt vekst i solcellemarkedet, sier sjefen for Getek, som i disse dager gjennomfører et unikt pilotprosjekt for Den Norske Turistforening (DNT) langt inne på Hardangervidda.

DNTs flaggskip, Rauhelleren, skal nemlig bli verdens mest miljøvennlige turisthytte.  Hytta skal gå fra dieselfyring til ren solenergi, og Getek står for leveranse av hele den tekniske løsningen. Markedet til Getek er alt fra nybygg til oppgradering av eldre bygg.

– Getek skal fortsatt satse både lokalt og nasjonalt, men vi håper selvsagt også på at vi nå får ekstra stor fart på solcelleutbyggingen også her i Trøndelag, påpeker Solem.

Les forrige sak:
Leder og instruktør Bodil Østerås (73) og instruktør Ingrid Skjærstein Johansen (60) vil veilede og fortelle om retningslinjer til alle deltakere når seniordansen igjen starter opp i Stjørdal sentrum.
Nå starter seniordansen opp igjen

- Vi forholder oss til sentrale smittevernregler, sier instruktørene Bodil Østerås og Ingrid Skjærstein Johansen

Close