15 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Tar vare på trærne i Gågata

Ansiktsløft for Gågata

Arne Opheim (t.v.) og Eystein Brobak ved ett av de 63 trærne som nå får en bedre hverdag og et flottere utseende. Arne Opheim (t.v.) og Eystein Brobak ved ett av de 63 trærne som nå får en bedre hverdag og et flottere utseende.

Stjørdal kommune retter opp litt plagsomme røtter fra 63 løvtrær langs Kjøpmannsgata. Veksten har gitt en steinlagt gate flere utfordringer. Resultatet oppleves positivt av besøkende i gata.

De startet opp arbeidet med vedlikehold allerede på ettersommeren i fjor, men betydelig «bevegelse» blant steiner under trærne langs Kjøpmannsgata har gitt kuler og humper som nå rettes opp med utvidelser og forskjønning under trærne.

– Vekst fra hvert enkelt tre sammen med større volum på rotsystemet har gitt utfordringer til underlaget forteller Arne Opheim, som er en av flere arbeidere engasjert av anleggsgartnerne 3 Kløver med adresse i Trondheim.

Sammen med Eystein Brobak har Opheim tatt opp stein og økt omkretsen rundt trærne ved å utplassere nye kantsteiner i granitt. Som en del av den praktiske utførelsen, bores og legges det armering inn blant granitten. Plater over støp innvendig holder på rund natursingel som pryder kransen rundt trærne.

– Gata fikk tilført mange nye blomster sommeren 2018, nå fornyes den på nytt, sier Arne Opem og mener handelsstanden sammen med publikum i gata kommer til å merke en positiv effekt av arbeidet.

Det er Park og idrett-avdelingen i kommunen som er ansvarlige for arbeidet, med kommunegartner Elin Aune i spissen. Et ganske betydelig arbeid utføres når 63 trær nå får en ny «sokkel» før våren synger solvarmen tilbake til gata i Stjørdal sentrum. Forskjønnelsen av Kjøpmannsgata kommer mange til gode. Våre turister og besøkende vil også gi nykommeren et forførende blikk langs gatas benker i vårsola 2019.

Ole Hermod Sandvik

Les forrige sak:
FISKEKUTT: Sonja Helen Moen ved Kiwi Mindes Hus kutter prisene på fersk og frossen fisk tilsvarende momsen.
Kutter momsen på fisk

Skal få folk til å spise mer fisk

Close