10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Tatoverer hele lørdagen for en god sak

Satser på å sette ny rekord i antall kroner til Barnekreftforeningen

STORE PROSJEKT: Malabares Tattoo Studio har mange kunder som ønsker seg store prosjekt. Trond Christensen er en av dem, som her får en ny tatovering fra tatovør Jose Bedoya. STORE PROSJEKT: Malabares Tattoo Studio har mange kunder som ønsker seg store prosjekt. Trond Christensen er en av dem, som her får en ny tatovering fra tatovør Jose Bedoya.

I fjor rakk Malabares Tattoo Studio 52 tatoveringer under aksjonen «Kroppskunst mot barnekreft». Det ga 28.000 kroner til Barnekreftforeningen. Lørdag åpner de dørene igjen og går for rekord.

– Under barnekreftdagen i fjor hadde vi bare en tatovør her, – i år har vi i tillegg en lærling. Da skal vi klare enda litt flere, sier Malin Bedoya, som er daglig leder ved Malabares Tattoo Studio i Søndre gate i Stjørdal.

Lang kø i fjor

Lørdag er det sjuende året på rad at tatoveringsstudioer over hele landet vier en hel dags arbeid til innsamlingsaksjonen «Kroppskunst mot barnekreft». Alle pengene som kommer inn for tatoveringer denne dagen går uavkortet til Barnekreftforeningen. Malabares er med for tredje gang, og de regner med kø, i år som i fjor.

– I fjor var det mange som sto utenfor og ventet da vi åpnet dørene. Vi satser på at det blir populært i år også, sier Malin Bedoya. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

GJØR KLAR: Lærling Jan Kallas gjør klar for å lage et kunstverk på hånden til Tora Stenseth.
GJØR KLAR: Lærling Jan Kallas gjør klar for å lage et kunstverk på hånden til Tora Stenseth.
Fastsatte motiv

Så langt er 29 tatoveringsstudioer over hele landet påmeldt innsamlingsaksjonen. I tillegg til Malabares er også Cooper Creek Tattoo i Meråker på listen over studio som gir inntektene fra en hel dags arbeid til Barnekreftforeningen.

Hvert studio tatoverer små fastsatte motiv de selv har designet for 500 kroner.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det er forholdsvis enkle tatoveringer, men først og fremst er dette et symbol på at du har bidratt med kjærkomne kroner til en veldig viktig sak, sier Malin Bedoya.

18-årsgrense

Stjørdalskvinnen har returnert til hjemstedet sammen med mannen Jose Bedoya. De kan i år feire 20-årsjubileum for Malabares Tattoo Studio siden starten i Venezuela i 1999. Jungeltelegrafen går om den erfarne tatovøren med gode referanser, slik at mange av kundene kommer langveisfra til Stjørdal for å få sine drømmetatoveringer.

– Vi har kunder fra absolutt hele Trøndelag, og det vil vi forhåpentligvis merke også på lørdag, sier Malin Bedoya.

Malabares åpner studioet klokka 11 på lørdag og holder på i seks timer til inntekt for barnekreftforeningen. Da skal rekorder slås.

– Vi klarer ikke det dobbelte av i fjor, men skal iallfall klare litt mer enn de 28.000 vi samlet inn da, spår Malin Bedoya.

Hun poengterer at Malabares Tattoo Studio har 18-årsgrense, – både til vanlig og selvsagt også under «Kroppskunst mot barnekreft».

I løpet av de årene aksjonen har pågått har tatoveringsstudioer over hele landet bidratt med nesten tre millioner kroner til Barnekreftforeningen.

Les forrige sak:
Jakob Talmo Tromsdal er klar for spill for Stjørdals-Blink i vårsesongen. (Foto: Blinkfotball.no)
Tromsdal tilbake i Blink

Stjørdalingen lånes ut fra Ranheim i vårsesongen

Close