14 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Tatt for fyllekjøring for tredje gang

Nå er mannen fratatt førerkortet for alltid

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En stjørdaling i 60-årene er fratatt førerkortet for alltid etter å ha blitt tatt for fyllekjøring for tredje gang.

Stjørdalsmannen er dømt for promillekjøring både i 2006 og 2017, og dommen for den forrige forseelsen var betinget fengsel. I sommer ble han tatt for promillekjøring igjen, og dette innenfor prøvetiden for den betingede dommen. Det gjør at han også må sone for denne forseelsen.

Promillekjøringen i sommer skjedde i et nabofylke til Trøndelag, og mannen ble stanset midt på en mandag. Blodprøve tatt av mannen, omtrent en halvtime etter at kjøringen fant sted, viste en promille på 0,60.

– Det foreligger ingen skjerpende forhold ved kjøringen ut over promillen i seg selv. Isolert sett ville en slik kjøring medført en kortere betinget fengselsstraff og en ubetinget bot. Siktede er imidlertid dømt for promillekjøring to ganger tidligere – i 2006 og 2017. Det følger direkte av loven at reaksjonen skal skjerpes vesentlig ved gjentatt promillekjøring, og utgangspunktet er ubetinget fengselsstraff i slike tilfeller. Kjøringen i 2006 ligger så langt tilbake i tid at denne tillegges liten vekt ved straffeutmålingen. Retten er likevel ikke i tvil om at ubetinget fengselsstraff her er riktig reaksjon, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett. Straffen ble satt til 45 dagers fengsel i tillegg til en bot på 75.000 kroner.

I og med at mannen nå er dømt for promillekjøring flere ganger i løpet av en periode på fem år ble han også fradømt førerretten for alltid.

Stjørdalingen tok betenkningstid om han skulle vedta eller anke dommen da den ble lest opp for ham i tingretten.

Les forrige sak:
Kapteinen skal bli enda mer ruvende

Fiske har forlenget Blink-kontrakten ut 2021

Close