6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Tatt for håndholdt mobil men nektet for å ha kjørt. Nå har mannen fått sin straff

Retten trodde ikke på mannen i slutten av 50-årene

(Illustrasjonsfoto: Frank Skaufel)

Stjørdalingen innrømmet ikke å ha kjørt, ikke å ha brukt mobiltelefon, at fotoboksen kanskje målte feil og at et 70-skilt ikke sto slik det skal. Men dømt ble han.

Ingenting av det mannen i slutten av 50-årene sa under straffesaken i Trøndelag tingrett, unntatt én ting, trodde rettens medlemmer på. Men det ene endret aktor umiddelbart.

Han nektet all skyld, men ble dømt til 5000 kroner i bot og fire prikker i førerkortet for å ha kjørt for fort mens han snakket i mobiltelefon. 2000 kroner i saksomkostninger må han også betale.

Han ble trodd da han hevdet at ingen bil var registret med nummeret på bilen mannen var tiltalt for å ha kjørt med.

Aktor rettet raskt

Men aktor handlet raskt, og endret i retten bilnummeret til et som knyttet stjørdalingen til den aktuelle bilen. Det godtok retten.

Han ble dømt for å ha passert en fotoboks i en 70-sone på E6 i Skatval med hastighet på 86, og for å ha snakket i mobiltelefonen. En halvåpen munn på bildet fra fotoboksen la retten vekt på som bevis på at personen snakket i en mobil. At mannen trakk frem at logg fra hans mobiltelefon ikke var innhentet, avviste retten.

Husket ikke

Mannen påsto da politiet etterforsket saken at han ikke kunne huske å ha passert fotoboksen på det aktuelle tidspunktet, at han ikke kjente seg igjen på bildet, og at en mørk gjenstand som personen på bildet hadde ikke helt sikkert var en mobiltelefon.

Les forrige sak:
14 sjåfører fikk svi i laserkontroll

Høyeste hastighet ble målt til 79 km/t

Close