16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Tatt for råkjøring tre ganger på fire døgn

Slipper å miste førerkortet på grunn av lang «liggetid»

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Tatt i fartskontroll to ganger på 17. mai, og det var bare fire dager siden forrige gang.

Stjørdalingen i 30-årene ble stoppet av politiet for å ha kjørt for fort tre ganger i løpet av fire døgn i mai i fjor. På morgen 13. mai ble han stoppet i Melhus. Da ble han målt til 97 km/t i en 70-sone. På nasjonaldagen, 17. mai ble han først stoppet i Alvdal på morgenen for å ha kjørt i 109 km/t i en 80-sone. Tre og en halv time senere ble han tatt på nytt, nå i Malvik der han ble målt til 97 km/t i en 70-sone.

Mannen møtte nylig i retten, mer enn ett år etter at hendelsene skjedde og etterforskningen i praksis avsluttet. Han erkjente alle de faktiske forhold i Inntrøndelag tingrett. På grunn av liggetiden hos politiet ble en «normal» bot for denne type hendelser redusert fra 17.000 til 12.000 kroner.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

De tre fartsovertredelsene ga mannen totalt åtte prikker på førerkortet. Det heter seg i forskriften om prikkbelastningen at personer som registreres med åtte prikker eller mer i løpet av tre år skal miste førerretten for seks måneder. Men i dette tilfellet har ikke førerkortet vært beslaglagt. Ettersom dette ikke kan bebreides mannen fant retten, basert på rettspraksis, at de ikke kan inndra førerretten til vedkommende.

 

Les forrige sak:
Saueeier Lennart Evjen fant denne revne sauen midt i alpinbakkene i Fagerlia. (Foto: Privat)
Kan jakte videre på bjørnen

Kan jakte på bjørnen ytterligere en uke

Close