-0 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Tatt med store mengder morfin

Dømt til fengsel i tre år

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En mann i 30-årene hadde med seg 470 tabletter med virkestoffet morfin og 388 tabletter med virkestoffet alprazolam da han ble stoppet av tollere på Hell stasjon.

470 tabletter med morfin som virkestoff tilsvarer 6.267 rusdoser dersom tablettene knuses og brukes intravenøst, og det tilsvarer 276 gram heroin med 17 prosent renhetsgrad som er normal styrkegrad. Alprazolam-beslaget tilsvarer 776 rusdoser.

Mannen har forklart at han reiste til Spania og kjøpte narkotikaen fra en lokal lege for 15.000 kroner og hadde avtalt å selge narkotikaen videre i Norge for 100.000 kroner samlet. Men så langt kom han altså aldri ettersom han ble stoppet under en tollkontroll på Hell der de sjekket passasjerer på toget fra Storlien.

Deler av narkotikaen var hardpakket i flere lag kondomer og hadde spor etter avføring. Tiltale erkjente på stedet til tollinspektøren at han hadde oppbevart disse tablettene i rumpa under flyreisen fra Spania til Sverige, og senere tatt de ut i Stockholm. Mannen har erkjent de faktiske forhold og forklart at han hadde innført narkotikaen til Norge med tanke på videresalg.

Innførsel av morfintabletter av denne mengden tilsier isolert sett om lag mellom 4 og 4,5 års fengsel. I samme sak var mannen tiltalt for oppbevaring av fire kilo cannabis og 327 gram kokain. Dette hadde han kjøpt for 400.000 kroner og hadde planlagt å selge det videre.

Retten la til grunn at riktig straff for de to forholdene ville være cirka 5,5 års fengsel. Han er også tidligere dømt to ganger for narkotikalovbrudd, noe som taler i skjerpende retning. I formildende retning tar retten hensyn til at mannen har tilstått begge forholdene og at saken har blitt gammel. Det har gått mer enn to år siden det første forholdet ble avdekket og saken har ligget inaktiv i over ett år.

Etter en samlet vurdering kom Sør-Trøndelag tingrett fram til at riktig straff for forholdene var fengsel i tre år.

Les forrige sak:
Unge Høyre-leder i Trøndelag, og stjørdaling, August Grøntvedt, synes det er fullstendig unødvendig at kommunen bruker 50.000 kroner for å etablere en russecamp.
– Unødvendig bruk av penger

Ungdomspolitiker kaller russecamp-forslag uansvarlig

Close