6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Tatt ut til topptrenerkurs

Stjørdals-Blink Fotballs A-lagstrener Roar Vikvang er som en av 32 på landsbasis og en av fire trønderske trenere tatt ut til UEFA A-lisens.

-Jeg har jobba mot dette i lang tid og er kjempeglad for at jeg er kommet med. Dette gir uten tvil enda større ballast, sier Vikvang.

-Jeg har jo vært trener i mange år. Det er en stund siden mitt siste formelle påfyll. Jeg føler meg klar for neste steg kompetansemessig, sier Vikvang.

 

Dette står å lese på Norsk Fotballtrenerforenings hjemmeside:

Coop Storlien artikkelnivå

 

UEFA A-lisens (Trener III-kurs)

Søkere på UEFA A-lisens må ha bestått UEFA B-lisens (Trener II) med minst bra (20 poeng) som resultat i teori og praksis, og ha praktisert som trener med denne lisensen i minimum ett år. I tillegg må søkeren ha erfaring som spiller på minst tredje høyeste nivå.

UEFA A-lisenskurset tar for seg følgende temaer:

Kunne gjeldende læringsteorier, med konsekvenser for valg av veilednings-/instruksjonsmetode, og pedagogikk i forhold til prestasjonsutvikling og ledelse.
Kjenne til hvilke faktorer som er sentrale for påvirkning og utvikling av enkeltspillere.
Ta utgangspunkt i fotballferdigheten for å kunne påvirke både spilleren og laget i den individuelle, relasjonelle og strukturelle dimensjonen.
Kunne sette spill- og kampdimensjonen inn i ferdighetsutviklingen.
Ha innsikt i trenerrollens støttefunksjoner, blant annet kamp- og spilleranalyse, fysisk trening og psykiske ressurser.
Det er lagt opp til tre fellessamlinger, som vil foregå 27. juni – 2. juli (Porsgrunn), september /oktober (Oslo) og februar 2012 (Oslo).

Les forrige sak:
På film blir fem til femti

Inngangspartiet til Folkets Hus i Hommelvik var onsdag arena for en […]

Close