22 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Tax-free-tilstander på Storlien

||||| |||||

Innehaver Ronny Juhlin og butikksjef Patrick Kvist hos Superpris i Storlien sentrum fornyer både vareutvalg og butikkene disse dagene. Nå venter de på mere snø i grensefjellet. Det betyr flere skiturister og hyttefolk i grensefjellet.

–         Vi har foretatt en skikkelig fornyelse av butikkene her oppe nå. På Superpris godteri har vi innredet 200 kvadratmeter «godis butik» med kanskje Jämtlands største vareutvalg. Her finner du de store utgavene i seriene til Fazer, Anton Berg og flere andre store leverandører av godteri, sjokolade, drops og løsvekt-godis, sier Ronny og Patrick. I kassa på godtebutikken sitter Felica Cohen. Hun merker godt at kundene fyller opp kurvene med godis. Det er mye å velge i blant reolene på Superpris godteri om dagen. Bare i løsvekt tilbys 350 sorter godterier, og totalt mener Juhlin at 1500 produkter finnes i butikken. Pingvin-lakris er en annen klassiker sammen med M&M. 

Selvplukk av tobakk og snus

Regler og lovverk på varegruppen røyk, tobakk og snus er i Sverige ganske annerledes enn i Norge. Superpris-gutta på Storlien har tatt konsekvensen av dette. De har søkt og fått tillatelse til å presentere varene på en bedre måte for kundene. Superpris tobak fremstår i ny drakt.

–         Nå tilbyr vi selvplukk i varegruppene tobakk, snus og røyk ikke ulikt konseptene som tax-free butikkene har i Norge og Sverige. En danskeferge i fjellet liker vi å kalle oss nå. Det skyldes også det faktum at vår underholdning på Stora Högfjellet-hotellet har blitt populært hos mange etter nyåpning og julebords- helgene. Inne på tobakksbutikken skal vi ha et stort utvalg i alle sorter. Dispensere og kjøledisker gjør valget enkelt. Vil du ta en blås på hotellets røkesal, kjøper du enkelt det du trenger hos oss.

–         Hvordan er tilbakemeldingene om nyåpningen av Högfjellshotellet Ronny?

Coop Storlien artikkelnivå

–         Nylig møtte jeg en dame utenfor butikken her. Hun hadde spist hennes livs beste ribbe på julebordet her på Storlien denne julen. Når du får slike tilbakemeldinger er det motiverende å jobbe her i grensefjellet. Vi hadde 450 gjester på Lasse Stefans-konserten vår med julebord. Vårt marked er desidert størst fra norske kunder. Trøndere vil til fjellet. De vil gå på ski, kjøre scooter oppleve sang og musikk og shoppe samtidig forteller Ronny Juhlin som er glad for at Adam Holmgren drifter Rødluvan og skiheisen i skibakkene der det er foretatt investeringer for en million kroner i det siste.

–         Hva har dere på Superpris bladd opp for å skape disse tax-free tilstandene Ronny?

–         Vi har investert rundt 3 millioner kroner det siste året. Storlien er og blir en spennende destinasjon både for svenske og norske besøkende.

Mere nytt på utelivsfronten

Högfjellshotellet på Storlien har booket nye artister utover vinteren. Først ute er Too far gone som ankommer hotellet lørdag 1.februar. Helga 8. og 9.februar er det et stort kite-treff der flate fjellpartier bak hotellet blir base for turer på ski med skjerm. 21 og 22.februar kommer Ole Ivars til Högfjellshotellet.

–         Vi arbeider med å få DDE hit i mars-april, og kommer tilbake med dette. Det som ligger fast er Creedence Night langfredag i påsken. Dette også veldig populært, sier Ronny Juhlin som holder hjulene i gang bokstavelig talt. Handel, restaurant, hotel og aktiviteter genererer arbeid til et 20-talls personer og flere i topper som jul og påske. 

–         Det er ikke bare dere som drifter Storliens herligheter her på fjellet Ronny.

–         Nei vi ser det slik at samhandling er viktig om vi skal ekspandere videre. Det er flere aktører enn oss som lever godt på turister, gjester og handlende fra Norge og Trøndelag. Storlien vil nok bare fortsette veksten i årene fremover. Ta turen oppover å se hva vi kan tilby, oppfordrer Ronny Juhlin og Patrick Kvist hos Superpris. For de som lurte så er også bensinstasjonen under samme fane. Disse gutta med ansatte damer har nok å henge fingrene i på Storlien.

Les forrige sak:
||
Stein på Cafe Rampa tar fri i helgene

Det ligger mye jernbanehistorie i veggene på Cafe Rampa. Hele omgivelsene […]

Close