4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

Taxi-næringen ber kommunen om hjelp

– Jeg ber ordføreren om å vurdere et ekstraordinært tiltak for å berge den lokale taxinæringen

(Illustrasjonsfoto)
Elbil-lading

I løpet av få dager forsvant nesten alt livsgrunnlaget for taxinæringen. Nå ber drosjeeiere i Meråker om krisehjelp fra kommunen.

– Taxinæringen over hele landet opplever kraftig omsetningssvikt i forbindelse med korona-pandemien. Vi i Meråker merker det særdeles godt da 90% av kjøringen vår er offentlig kjøring som pasientreiser, fylkeskommunal skolekjøring, kommunal skolekjøring, kommunal dagsenterkjøring og TT-kort kjøring, skriver Svein Erik Lian og Olav Gimse i et brev til Meråker-ordfører Kjersti Kjenes.

Nå ønsker de at kommunen vurderer å gjøre som fylkeskommunen; nemlig å fortsette betalingen selv om det meste av kjøringen er borte.

– Meråker Taxi har en stor andel kommunal kjøring. Dette er da i hovedsak dagsenterkjøring og kommunal skolekjøring. Denne transporten er ikke i drift lenger og derfor er det heller ingen fakturering på slike tjenester. Jeg ber ordføreren om å vurdere et ekstraordinært tiltak for å berge den lokale taxinæringen, med et tiltak der slik kjøring fremdeles kan faktureres selv uten
transport, eller en annen form for kjøring, mener Lian.

Han skryter av den støtten som næringen har fått fra ulike hold, men Lian frykter likevel for driften av Meråker Taxi videre.

– Vi er nå i den situasjon der vi er bekymret for videre drift, der vi kan risikere at vi ikke kan stille med biler eller har kraftig redusert kapasitet når dette en gang er over. Til vanlig er vi seks taxier som kjører, fire personbiler med fire-sju seter, en åtte-seter rullestolbil og en 16-seter rullestolbil. I den situasjonen vi er i nå har vi to personbiler i drift samt en rullestolbil i reserve, skriver Lian.

Brevet fra Meråker Taxi vil bli referert i torsdagens formannskapsmøte i Meråker.

Les forrige sak:
Innlegg: Ny E6 må legges på land, ikke i utløpet av Stjørdalselva

Innlegg fra Morten Welde, Stjørdal jeger- og fiskerforening

Close