15 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Tenåring frifunnet for sovevoldtekt

Retten lot tvilen komme tiltalte til gode

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Retten lot tvilen komme tiltalte til gode, og frifant en mann i slutten av tenårene for å ha gjennomført seksuelle handlinger uten samtykke etter en privatfest i september for to år siden.

Den fornærmede i saken, en jente i slutten av tenårene, forklarte i tingretten at hun hadde drukket veldig mye denne kvelden og at hun aldri hadde vært så full før. Hun forklarte at hun husket bare bruddstykker fra festen. Kvinnen ga imidlertid uttrykk for at hun hadde vært våken et par ganger i løpet av natta, og da hadde hun oppdaget at mannen gjennomførte seksuelle handlinger mot henne.

Mannen som var tiltalt for å ha utført seksuelle handlinger på kvinnen forklarte at de begge hadde lagt seg i senga på gjesterommet etter privatfesten. I følge mannens forklaring hadde kvinnen ikke gitt uttrykk for at hun ikke ønsket hans tilnærmelser. Da hun etter hvert gjorde dette, hevdet mannen at dette var helt greit for ham ettersom han ikke hadde tenkt å ha sex med henne. Etter å ha pratet litt i senga på gjesterommet skal den tiltalte mannen ha forlatt rommet.

– Etter rettens vurdering fremsto fornærmede i all hovedsak troverdig da hun forklarte seg for retten. Retten oppfatter fornærmede som oppriktig når hun sier at hun ikke kan forstå at
hun har samtykket til seksuell handling med tiltalte, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Dommerne kom etter en helhetsvurdering fram til at de ikke kan kan utelukke tiltaltes forklaring.

– Tvilen skal komme tiltalte til gode, og etter rettens syn foreligger det slik rimelig tvil om tiltalte har gjort seg skyldig i overtredelse av straffelovens § 297, at han blir å frifinne, konkluderte tingretten.

Les forrige sak:
Vinterdekk-føre i høyden

Vær forsiktig om du skal ut på veiene i dag

Close