3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

– Tenk over om du behøver å reise

Kommunetopper ber oss om å være litt mindre sosiale

HOLD IGJEN: – De sosiale behovene våre kan være vanskelig å holde tilbake over lang tid, men selv om de smerter er de også de «billigste» for samfunnet, mener kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen, og oppfordrer alle til å holde igjen på det sosiale livet.

Kommuneoverlegen og kommunedirektøren ber deg tenke over om du må reise bort i høstferien.

Vi har fortsatt en snill smittesituasjon, men de svakeste blant oss er fortsatt like avhengig av at vi alle beskytter dem «i flokk». Din årvåkenhet er dine medmenneskers trygghet – du må fortsatt bidra til å ta vare på flokken din. Minner om at viruset fortsatt finnes i vårt fylke, ellers i landet og i vårt naboland.
Det skriver kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen og kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding sendt ut av Stjørdal kommune.
De to er opptatt av at vi holder igjen det sosiale.
– De sosiale behovene våre kan være vanskelig å holde tilbake over lang tid, men selv om de smerter er de også de «billigste» for samfunnet. Vi må også tenke på hvor kritisk det ville vært nå for næringslivet om det blir nedstengelser. Det vil kunne bety flere oppsigelser og konkurser med økonomiske konsekvenser for både ansatte og eiere, mener Reitan og Vonen, som ber alle følge rådene fra nasjonale myndigheter for privatliv og arbeidsliv. De minner også om respekt rundt kravene til arrangement.
Til helga starter høstferien i Trøndelag, og da pleier det å være mer farting og reising.
– Avstand er helt vesentlig – det må vi tenke på hele tiden også nå i høstferien. Eksempler vi ser i media om smitte ved private selskaper, utesteder, båtreiser og bussturer kunne like gjerne vært her. Tenk over om du behøver å reise og hvor mange du må være tett på. Gjør det du kan for å unngå å bli den som smitter andre og hold deg hjemme hvis du er syk, er påminnelsen fra kommunetoppene.
De minner også på at du er veldig velkommen til en koronatest dersom du har mistanke om at du har blitt smittet.
– Etter en ferieperiode må du regne med at de rundt deg har vært nær personer fra alle deler av landet. Har du mistanke om at du kan ha blitt smittet så hold deg unna andre og bestill en koronatest. Den bestiller du ved å trykke på «Digital timebestilling» på www.stjordal.kommune.no eller ringe 477 81 754, informerer kommuneoverlegen og kommunedirektøren.

Les forrige sak:
LÆRER BORT: Håkon Håve Smørvik jobber med klubbens yngste, men håper det kommer enda flere spillere på treningene.
Ildsjeler jobber hardt for rekrutteringen

Baskettrener Håkon Håve Smørvik håper det kommer enda flere spillere på treningene

Close