11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Tett i tett på stranda – nå er kommunen streng

– Noen ganger må vi oppfordre folk til å bruke sunt bondevett

Det var folksomt på Midtsandtangen lørdag. Det førte til trafikk- og parkeringsproblemer, men også smittevernutfordringer. (Foto: Tommy Skorstad)

– Noen ganger må vi oppfordre folk til å bruke sunt bondevett, sier rådgiver i Malvik kommune, Rolf Martin Krey.

I kveld har han publisert en streng beskjed fra Malvik kommune på deres Facebook-side. Bakgrunnen er tilstrømningen til Midtsandtangen friluftsområde lørdag, og utfordringene det fører med seg. I godværet strømmet folk til sjøen og der ble det trangt om plassen, både for mennesker og biler.

– For din egen, og alle andres del; ikke legg igjen vettet, smittevernreglene og solfaktoren hjemme, oppfordrer Krey i Malvik kommune.

Kommunens ansvarlige forstår at alle fristes av et bad og soling.

– Mange tar turen til Midtsandtangen friluftsområde, og vi er glade for at friluftsområdene brukes. Det er jo det som er formålet. Men det oppstår også flere utfordringer når mange samler seg på en plass. Vi er inne i en periode der vi må ta smittevern på alvor for å forhindre spredning av koronaviruset. Husk enmetersregelen og god hygiene. Det er en liten pris å betale for å gjøre din del av arbeidet, oppfordrer Krey og Malvik kommune, som også forteller om en trasig trafikk- og parkeringssituasjon i dag.

– På dager som denne er det mange som kjører til Midtsandtangen, og det er ikke alltid parkeringsplasser nok til alle. Da er det ikke greit å parkere langs veien. Dette fører til at utrykningskjøretøy får problemer med å komme seg fram, og kan i verste fall være en fare for liv og helse, heter det i den strenge beskjeden fra Malvik kommune.

Les forrige sak:
Tropedag og varmest i landet

Værnes målte 31,4 grader lørdag ettermiddags

Close