15 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Tettpakket program under litteraturuke

Velkjent forfatter med skolebesøk, skrivekurs og forfatterkveld

NYTT TILBUD: Maria Heimsnes, gjennom sitt foretak Kunst & Kulturagenten, inviterer til fire tettpakkede litteraturdager med forfatter Gro Dahle i Stjørdal. Blant annet blir det forfattermøte ved Søndre Kulturhjørne. NYTT TILBUD: Maria Heimsnes, gjennom sitt foretak Kunst & Kulturagenten, inviterer til fire tettpakkede litteraturdager med forfatter Gro Dahle i Stjørdal. Blant annet blir det forfattermøte ved Søndre Kulturhjørne.

Forfattermøte, skrivekurs og ikke minst skolebesøk er innholdet i den første litteraturuken som Maria Heimsnes, Kunst & Kulturagenten, arrangerer kommende uke.

– Jeg er veldig glad i å skrive selv, og denne uka startet med at jeg begynte å undersøke hva som finnes av muligheter til skrivekurs her i regionen. Da fant jeg ikke særlig mye, sier Maria Heimsnes.

Den lille spiren med ønsket om et skrivekurs ble til noe langt mer. Hun fant fram til Gro Dahle, som er en svært så produktiv forfatter med en lang rekke diktsamlinger, prosabøker og barnebøker på samvittigheten. Så i stedet for å dra til Østlandet for å gå på skrivekurs med Gro Dahle fikk Maria Heimsnes henne til Stjørdal slik at flere kan ta del i hennes kompetanse.

– Kunst & Kulturagenten har som mål å skape tilbud i Stjørdal og omegn som ikke finnes fra før. Her blir det absolutt det, sier Heimsnes.

Skolebesøk

På dagtid, fra og med mandag til og med torsdag, er det fem skoler i Stjørdal som får besøk av Dahle og Heimsnes. Der blir det skriveverksted for ulike klassetrinn.

– Hun skal besøke alt fra 3. klasser i barneskolen til Ole Vig videregående skole, sier Maria Heimsnes.

Skrivekurs

Tre kvelder samme uke arrangerer Kunst & Kulturagenten, som er Heimsnes sitt eget foretak, skrivekurs med Gro Dahle.

– Her tar vi med maks ti personer, men det finnes fortsatt noen ledige plasser. Dette kurset egner seg for folk som har lyst å begynne og skrive, eller for noen som har skrevet en del, men som har møtt litt skrivesperre. Dahle skal lære bort kreative teknikker som skal få skrivelystne til å åpne slusene sine, lover Maria Heimsnes.

Forfattermøte

Og som ikke det var nok; tirsdag kveld blir det forfattermøte med samme Gro Dahle ved Søndre Kulturhjørne.

– Med forfattermøtet ønsker vi å gi folk i Stjørdal og omegn en unik mulighet til å bli bedre kjent med ulike forfattere. Først ute er altså Gro Dahle. På forfattermøtet vil hun gjøre opplesning fra utvalgte bøker og dikt, blant annet sin siste bok «Dobbel dyne», og hun vil snakke om hvordan litteratur og kunst kan være som en lykt, en døråpner og en befrielse. Ellers vil vi komme inn på ulike sider og tema som angår hennes forfatterskap, slik at publikum blir bedre kjent med forfatteren og mennesket Gro Dahle, sier Maria Heimsnes. Billetter til dette arrangementet selges via kultar.no og i døra tirsdag kveld.

 

Les forrige sak:
Emil Iversen gikk en sterk femmil i Holmenkollen, og endte til slutt på 12. plass.
Emil luktet på Kollen-seier

Måtte slippe teten få kilometer før mål

Close