10 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

The Blues Band til Hell

The Blues Band gjestet Hell siste gang i 1996 og vi gleder oss stort til å høre dem igjen. Stedet er Blues in Hell - Fredag 02 September - ”Magic Mirror” – Hell Station

The Blues Band spiller blues på typisk engelsk vis. Raske og medium svingende låter som på de mange platene sjelden er lenger enn 4-5 minutter. De er individuelt sett meget gode bluesmusikere som elsker å spille sammen, selv 32 år etter starten. The Blues Band ble på mange måter redningen for britisk blues den gang. Og de er fremdeles blant de aller fremste utøverne av denne blå musikkformen. The Blues Band gjestet Hell siste gang i 1996 og vi gleder oss stort til å høre dem igjen. Stedet er Blues in Hell – Fredag 02 September – ”Magic Mirror” – Hell Station

 

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

La oss gå tilbake til England på slutten av 1970-årene. Pop- og rockedinosaurer som Genesis, Yes og til og med Rolling Stones lagde musikk som fikk folk til å sovne. Ingen spilte rock i ordets rette betydning lenger. Også på den britiske bluesfronten var det bare en flau bris som rådde. I England kom punk som en reddende engel for rocken.

 

Tilbake var den musikalske opprørs ånden, mens rockens mangemillionærer måtte tenke i nye baner for å komme seg på tronen igjen. Det samme tenkte Paul Jones, den tidligere vokalisten i Manfred Mann fra 1960-tallet. Den britiske bluesen trengte nytt blod. Han tok en telefon til sine gamle venner Dave Kelly, Tom McGuinnes, Rob Townsend og Gary Fletcher. ”Let’s start a blues band”, sa Paul, som i 1962 fikk tilbud om å bli vokalist i Brian Jones’ nye band som skulle få navnet The Rolling Stones.

 

{youtube}XegkAGy8zUs{/youtube}

 

Men Paul Jones takket nei til tilbudet, men svarte ja da Manfred Mann spurte ham om å bli vokalist i hans band med samme navn. Den gang var Manfred Mann et typisk engelsk rhythm and blues band, men kom på pop himmelen med låter som ”Do Wah Diddy” og ”Pretty Flamingo”. Men Paul spilte også masse blues, og som munnspiller har han spilt med Memphis Slim, Alexis Korner, Henry Gray, Alvin Youngblood Hart, Eric Bibb og Otis Grand for å nevne noen.  I dag er Paul både skuespiller, dj på BBC 2 og Jazz FM samt medlem av The Blues Band.

 

Dave Kelly har spilt med Muddy Waters, og var en god venn av Howlin Wolf og John Lee Hooker. Store søster Jo-Ann Kelly var Englands svar på Memphis Minnie fram til hun døde for mange år siden. Tom McGuinnes startet karrieren sammen med Eric Clapton i The Roosters, og kom senere med i Manfred Mann. Han hadde en stor hit med bandet McGuinnes Flint i 1970, han har skrevet bøker og han svarte ja da Paul ringte i 1979.

 

Tidlig på 1960-tallet startet Rob Townsend som jazz-trommis i Leicester, og kom senere med i Family sammen med vokalisten Roger Chapman. Han var også med i Medicine Head og i bandet til Peter Skellern, og har turnert med Memphis Slim og supergitaristen Duane Eddy.

 

Gary Fletcher hørte masse på Peter Green’s Fleetwood Mac, Eddie Boyd og Cream på 1960-tallet, og dette banet hans veg inn i bluesmusikken. Også han svarte ja da Paul Jones ringte denne dagen i 1979.

 

Les forrige sak:
Europeisk ungdomsuke på Stjørdal

  Onsdag 11. mai klokka 1145 åpner Europeisk ungdomsuke i Stjørdal. […]

Close