12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Thea (21) ble dobbelt norgesmester: – Jeg presterte på det nivået jeg vil være på

Til tross for utfordringer klarte norgesmesterskapet å bli gjennomført

Under NM i korpsdrilling, gikk Thea Hanssen (21) av med seieren i to øvelser. Foto: Privat

I slutten av juni var det norgesmesterskap i korpsdrilling, og Thea Hanssen ble dobbelt norgesmester da hun klarte førsteplass på to øvelser. Til tross for et år fylt med utfordringer er hun fornøyd konkurransen ble avholdt.

– Det er en kjempeprestasjon å bli norgesmester. Det ble litt redusert glede, men jeg klarte å prestere på det nivået jeg vil være på, sier Hanssen.

Til tross for restriksjoner, klarte Norges Musikkorps Forbund (NMF) å avholde konkurransen digitalt.

– Det er bedre enn ingenting når man ser tilbake på året. Det var derimot ikke like gjevt som om det hadde vært en ordentlig NM. En ting er å kunne gjøre det man gjør, men det mentale og å prestere på gulvet ved en fysisk konkurranse er halvparten av jobben, sier Hanssen.

Mindre tilgang til haller

Med lite tilgang på haller og ikke muligheten til å gjennomføre treninger som normalt, opplevde stjørdalingen at det til tider var vanskelig. Fra november gikk det tre måneder hvor hun ikke kunne bruke hallen, helt til hun fikk dispensasjon fra danseforbundet.

– Vi over 20 år fikk ikke komme inn i hallen. De under 20 hadde også restriksjoner da de i perioder ble utestengt fra hallen, men ikke i like stor grad. Jeg fikk komme tilbake til hallen i slutten av januar, og da filmet vi på treningene og leide hallen for å filme til NM, sier Hanssen.

Håper å kunne delta på EM

For Hanssen vil månedene fremover gå til å forberede seg til de neste konkurransene, både nasjonalt og internasjonalt. Med den nylige bekreftelsen på at EM i Kroatia blir gjennomført til høsten, håper hun Norge kan stille sterkt.

– Det hadde vært gøy hvis det blir gjennomført, men jeg tror det er for tidlig. Det er en del forutsetninger for å reise, og man må være fullvaksinert for å få reise av NMF. Det er nok ikke alle aktive utøvere til da, så vi får se, sier Hanssen.

– Har du noe mål om førsteplass?

– Det er vanskelig å si hvordan jeg vil ligge an, spesielt i år. Det er litt høyere nivå på EM, men det er klart at det hadde vært gøy med finaleplass.

Inntil EM i oktober håper Hanssen det blir flere konkurranser innenlands.

– Forhåpentligvis blir det en regional konkurranse. Vanligvis kan alle i hele landet delta på regionale stevner. Det har vært ulike restriksjoner i ulike steder i landet, så jeg vet ikke forutsetningene til alle. Jeg gleder meg veldig til en ordentlig konkurranse, med like grunnlag og forutsetninger, sier hun.

Ferieportrettet

Hvis du kunne reist hvor som helst, hva er drømmeferien?

– Japan.

Storby eller naturopplevelse / strandferie?

– Natur. Jeg er på Norgesferie akkurat nå, og det er gøy å dra ut på fjellturer og til sjøen. Det er fint.

Hva er ditt beste ferieminne? 

– Det var gjennom drilling når det var EM i Venezia 2016.

Hvor trives du best og hvorfor?

– Det er kjempeartig å være på konkurranser. Ikke bare fordi jeg driller selv, men også se på lagvenninner. Det er når jeg er ut på tur og går i fjellet hvor jeg derimot virkelig kobler av, og det er deilig.

Hva provoserer deg? 

– At drilling ikke blir sett på som en idrett, og mer som en kultur ved å gå foran korps for å se fin ut. Det er like fysisk og mentalt krevende som mange andre idretter. Jeg har drevet på med fotball, håndball og alt som er, så jeg vet det krever like mye.

Hva engasjerer deg? 

– Jeg engasjerer meg ofte på vegne av andre. Det er like gøy å se på lagvenninner konkurrere som er det å konkurrere selv, og få med alle i den gode stemningen.

Fortell en fun-fact om deg selv? 

– Ikke nødvendigvis en fun-fact, men jeg er egentlig nordlending og født i Narvik. Jeg føler meg ganske trøndersk, men jeg snakket nordlending til jeg startet på skolen.

Hva fascinerer deg? 

– Å gå turer i naturen, og lære om ting man ikke nødvendigvis hører om, selv om det er rett ved siden av oss. Da vi gikk på brevandring i går lærte vi litt historie og det var spennende og høre.

Hva savner du nå? 

– Å konkurrere. En ting er konkurranse i Norge, en annen ting er å dra ut i verden. Da er det ikke Stjørdal mot noen andre områder, da er det Norge mot andre land.

Hvis du fikk et ønske oppfylt, hva ville det vært? 

– Å reise til Japan. Japan er den beste drillnasjonen så det hadde vært gøy å reise dit og trene der.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Bil som fraktet gravemaskin på henger veltet på E14

Ble meldt om lettere personskade

Close