10 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Tid for fjellturer

Stian på fire og et halvt år fører an på fjelltur på Fosen i pinsehelga.

 

 

Dørstokkmila for en fjelltur er for mange litt i lengste laget. Vanskelig er det slett ikke å komme seg ut i den trønderske naturen. En kvalitet vi ønsker å verne om med allemannsretten og de mange tilbudene helt gratis i skog og fjell. Turen kan planlegges og gjennomføres på egen hånd. Flere kan ta turen sammen eller det går an å bli en del av turfølget hos Nord-Trøndelag Turistforening. Innherred Turlag og Skarven Turlag under paraplyen DNT, har året gjennom tilrettelagte turmål i trøndersk natur.

 

Beversafari

Coop Storlien artikkelnivå

Du kan også bli med på beversafari. Turen går til Strådalen i Vera med Innherred Turlag. Bli med fjellfører og kjentmann Kjell Minsaas og Innherred turlag på beversafari denne søndagen 26.juni. Oppmøte på Verdal stasjon kl. 09.00 for samkjøring til Strådalen. Kjell Minsaas tar deg med på vandring langs Strådøla under Sandfjellet i en stor uberørt villmark i beverens rike!
Kart Vera 1822 IV. Ingen påmelding, registrering ved oppmøte. Pris kr 80 / kr 100

 

Topptur til Hermanns snasa 1035 moh

Lørdag 6.august – søndag 7.august kan du bli med på topptur til Hermanns snasa på grensa mellom Levanger-Verdal og Meråker, en tur med overnatting. Innherred turlag har i år en ny tur til «Snasa». Oppmøte ved Karl Johans kleiv kl. 1800 lørdag 6.august. Turen går opp Kleiva om Havervollen på nordsida og til topps. Turen opp tar 4-5 timer. Det blir overnatting på toppen for å få med soloppgangen søndag morgen. Kart: Feren 1722 II Pris kr 150 / kr 250. Henvendelse med spørsmål om turene gjøres til NTT- kontoret Kjøpmannsgata i Stjørdal.

 

Planlegg din egen tur

 Legg gjerne også planer for din egen tur. Her lønner det seg å studere kart og terreng på forhånd og sette av et mål med turen. Hvor lang skal hver etappe være. Legges det inn en overnatting i telt eller i hytte? Skal fiskestanga være en del av turutstyret denne gang, og har du husket primus eller kokeapparat. Sikkert er det i alle fall at nye erfaringer og kunnskap dukker opp på hver tur du legger bak deg. Ingen fjelltur er lik. Barn ned i 4-5 års alder kan gjerne være med på tur, men ta alltid høyde for skiftende værforhold i fjellet. Si alltid fra hvor du går og ta ingen sjanser med dårlig bekledning. God tur!    

 En rast på broa når myggen er på sitt mest aktive.

 Grilling av pølse rundt leirbålet hører med på tur.

Godt med friskt vann fra elva!

 

Sokrates tar en hvil på pappas sekk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Oda Svingen, Ada Johanna Arnstad og Andreas Steinvik er avgangselever ved Ole Vig videregående skole og representerer Senterungdommen. De tre er glade for at elever i ungdomskolen på Stjørdal allerede kommende høst får et obligatorisk tilbud om trafikalt grunnkurs i sjåføropplæringen. Her foran Halsen Ungdomsskole.
Trafikkopplæring i skolen

  Som en av de første kommuner i landet innfører Stjørdal […]

Close