13 °C Stjørdal, NO
16/07/2019

Tidenes vekst for byggvarehus

Solgte for over 70 millioner på fjoråret

Morten Benjaminsen og hans ansatte opplevde ti prosents omsetningsvekst i fjor. Maling var en av varegruppene som økte mest.  Morten Benjaminsen og hans ansatte opplevde ti prosents omsetningsvekst i fjor. Maling var en av varegruppene som økte mest. 

OBS Bygg i Stjørdal passerte 70 millioner i omsetning for første gang i historien.

– Vi endte opp på 72 millioner kroner netto i omsetning, og det er tidenes høyeste omsetningstall for oss og en økning på 10 prosent fra 2017 til 2018.

Butikksjef ved OBS Bygg Stjørdal, Morten Benjaminsen, tar ikke av etter at butikken levere bedre enn forventet.

– Vi feiret med en kakebit, men det er klart at når vi lykkes har det mye å si for miljøet. Det er positivitet rundt hele fjøla, sier han.

Forventet vekst

Frem til i mars i 2018 het butikken Coop Extra Bygg, men ble deretter endret til OBS Bygg. Sortimentet ble større og prisene redusert med rundt fem prosent i gjennomsnitt.

– Vi forventet en vekst, men ikke så mye som det ble. 10 prosent er mye, sier Benjaminsen.

Ren Røros Bestill mobil

Han tror markedsføringen til OBS har hatt mye og si for vekstoppgangen.

– Trykket på annonsering er mye større hos OBS. Blant annet kjører de mye TV-reklame, sier han.

Mer nettsalg

Økende netthandel med blant annet klikk-og-hent-alternativet har vært en suksess og et viktig bidrag for å forstå omsetningsøkningen.

– Jeg er overrasket over mengden som selges via netthandel, men interessen er veldig stor og økende. Stort sett hele sortimentet selges via nett, men verktøy, hagemøbler, redskapsboder og griller er ekstra populære varer. Noe sendes også hjem til kunden direkte fra sentrallageret, sier Benjaminsen.

Blant butikkvarene er også hagemøbler, robotklippere, griller, tyngre trelast og maling blant varegruppene som har hatt størst økning i 2018.

Flater ut

Budsjettet for inneværende år er lagt, og Benjaminsen regner ikke med at veksten vil fortsette i samme takt som i 2018.

– Det har med markedsutviklingen å gjøre. Vi budsjetterer med en vekst på samme nivå som prisveksten med mellom ett og to prosent. Så er det opp til oss å se hva vi kan tyne ut, sier han.

Antall ansatte ligger på 24 fordelt på rundt 17 årsverk.

– Vi har ikke ansatt flere, men de som jobber her har fått økt sin stillingsandel med noen timer. Om vi ansetter flere i fremtiden kommer an på om vi øker omsetningen ytterligere, sier Benjaminsen.

Akkurat nå er butikken inne i en relativt rolig periode, men det tar snart slutt.

– Fra midten av mars er det fullt kjør med trelast, maling, hagemøbler og griller igjen. I tillegg kan vi i år igjen tilby Asak belegningsstein. I fjor kunne vi ikke tilby Asak, og vi opplevde sviktende salg innenfor varegruppen på grunn av det, sier Benjaminsen.

 

 

 

 

Les forrige sak:
Rådmannen i Stjørdal foreslår å legge ned Husbymarka barnehage.
Opprettholder forslaget om å legge ned barnehage

Nå blir det opp til politikerne å avgjøre barnehagens framtid

Close