6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Til banken med over 10 millioner 

2020 ble et økonomisk jubelår for kommunen

Henrik Vinje er konstituert i stillingen som kommunedirektør i Tydal. (Arkivfoto) Henrik Vinje er konstituert i stillingen som kommunedirektør i Tydal. (Arkivfoto)

Henrik Vinje kan avslutte 2020-regnskapet i Tydal kommune med å sette omkring 10 millioner kroner i banken.

Fra Meråker dro Henrik Vinje til stillingen som økonomisjef i nabokommunen Tydal. I år ble han konstituert som kommunedirektør.

En av oppgavene vil bli å plusse på Tydal kommune sitt disposisjonsfond med omkring 10 millioner kroner. Da vil kommunen få over 30 millioner «på bok». For 2020 ble rett og slett et økonomisk jubelår. Regnskapet vil bli gjort opp med titalls millioner i overskudd.

Det var koronaen som førte til at mye ble annerledes også i Tydal i 2020. På en rekke områder  ble det brukt mye mindre enn budsjettert. Det ble budsjettert med å bruke 1,8 millioner kroner av disposisjonsfondet i Tydal kommune i fjor, men i stedet ble det altså et stort driftsoverskudd. Overskuddet vil bli fastslått nøyaktig i ferdigstilt årsregnskap.

Dermed kan Henrik Vinje som konstituert toppsjef i administrasjonen se at disposisjonsfondet han som økonomisjef ventet redusert i stedet kan ta millionbyks oppover.

Det var Selbyggen som først fortalte om 2020-overskuddet i Tydal kommune.

Les forrige sak:
Tyver hadde tatt seg inn i en tomannsbolig

TV og høyttaler var borte

Close