16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Til internasjonal konkurranse

 

Alexander Welland (24) fra Hell i Stjørdal studerer til en mastergrad i Global Technology Management ved NTNU i Trondheim. Nå skal han delta i en internasjonal konkurranse om ekstremt energieffektive biler.

Welland har stor tiltro til NTNU sitt bidrag i konkurransen. Som bakgrunn har han en bachelorgrad i ingeniørfag maskin med spesialisering innenfor drift og vedlikeholdsstyring. Dette året er han en av deltakerne i den prestisjefylte internasjonale konkurransen i regi av Shell, eller Shell Eco-marathon. Shell Eco-marathon er en anerkjent og internasjonal konkurranse for studenter, med det overordnede målet å kjøre så langt som mulig på en energiekvivalent tilsvarende en liter bensin. Konkurransen utspiller seg på Euro Speedway- banen i Lausitz, Tyskland, 27-29. mai, 2011. NTNUs historie i forbindelse med Shell Eco-marathon er kort, men suksessrik, og bilen DNV Fuel Fighter, som NTNU også stiller med har blitt et kjent navn.

Miljøvennlig bil
Årets team stiller med hydrogenbilen DNV Fuel Fighter, og tar utgangspunkt i fjorårets bil som gjorde det bra i konkurransen, men skal i år oppgradere bilen betraktelig. Med utgangspunkt i resultatene fra tidligere år, og bilens potensial, er målet en ny verdensrekord. Det Norske Veritas (DNV), som også har et miljøengasjement, er årets hovedsponsor. Alexander Welland sin hovedoppgave på teamet er Systems Engineering som henger tett sammen med prosjektstyring. Det går ut på å lage en system-forståelse av bilen med hovedansvar på koordinering av spesialistene når de konstruerer ulike moduler, i tillegg til individuell og helhetlig test av bilen. Under konkurransedagene i Tyskland, er han også  andresjåfør på bilen.

– I år er det stor fokus på prosjektledelse, der planlegging og styring av prosjektet står høyt prioritert. Samtidig er vi et fantastisk team med motivasjon, kompetanse og energi som driver prosjektet framover. Innsatsen og samarbeidsviljen til teamet er fantastisk, og med disse faktorene har jeg stor tro på et meget godt resultat, om ikke også verdensrekord i årets Shell Eco- marathon, sier Alexander Welland.

Hellsenteret uke 25 mobil

Les forrige sak:
Stjørdalsgutt i musikkfinale

Langtur ga finaleplass   Stjørdalsgutten Runar Grimstad & Anthony Hope kjørte […]

Close