3 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Til USA for å konkurrere mot verdenseliten

Frank Nilsen fra Stjørdal startet sin flipper-karriere på Com-Inn Video i Kjøpmannsgata

TIL USA: Frank Nilsen, oppvokst på Tangmoen, skal spille flipperspill i hard konkurranse med deltakere fra andre nasjoner under VM i Florida i mai. TIL USA: Frank Nilsen, oppvokst på Tangmoen, skal spille flipperspill i hard konkurranse med deltakere fra andre nasjoner under VM i Florida i mai.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Den store interessen for flipperspill startet i kjelleren på Com-Inn Video i Kjøpmannsgata tidlig på 1990-tallet. Nå er Frank Nilsen fra Stjørdal kvalifisert som en av to norske VM-deltakere i Florida USA.

For noen er flipperspill nostalgi, ettersom disse spillene med årene ble sjeldnere på kafeer og utesteder. Aktive spillere finnes derimot, spesielt i byene Bergen, Oslo og Trondheim. Blant landets fremste spillere er Frank Nilsen (42) fra Stjørdal. Året 2002 kjøpte han sitt første private spill i Porsgrunn. Nå har han åtte slike spill av variert utgave og alder, men det er i aktiv spill på klubbnivå Frank bruker det meste av tiden med flipperne.

– Jeg har gjennom årene spilt meg opp på et nivå som nå resulterer i VM-deltakelse i Florida. Det skjer i slutten av mai måned. Vi er kun to fra Norge som reiser; det er jeg og spillkollega Morten Søbyskogen fra Oslo som reiser sammen over dammen. Vi skal blant annet konkurrere mot amerikanske, tyske og svenske spillere, sier Frank Nilsen bosatt på Måssåhatten i Geving og oppvokst på Tangmoen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
NOSTALGI: Mange i dag ser nostalgisk på flipperspillene, men konkurranser pågår aktivt. Det er finnes flipper-klubber både i Bergen, Trondheim og Oslo.
NOSTALGI: Mange i dag ser nostalgisk på flipperspillene, men konkurranser pågår aktivt. Det er finnes flipper-klubber både i Bergen, Trondheim og Oslo.
Flipperklubb

Frank Nilsen er tilsluttet en spillklubb i Trondheim, Trondheim Casual Pinball. Her er 15-17 aktive spillere med i Work-work lokalene i byen. Det spilles lokalt en turnering i måneden. Grupper på fire personer spiller det samme spillet, og det samles poeng i rundene med 7, 5, 3 og 1 poeng. Det spilles i semifinaler og gruppespill. Spillet Frenzy byr på spiller mot spiller i 3-timersøkter.

Krever konsentrasjon

– Hva er det mest fascinerende med flipperspill?

– Det er skikkelig artig når du virkelig kommer inn i detaljene, her gjelder det å være konsekvent og konsentrert, sier Frank Nilsen. Under EM-deltakelse i Valby i Danmark ble det en andreplass i delturneringen. Det er fire år siden han ble med i miljøet i Trondheim. I slutten av februar måned reiser han på turnering i Borås Sverige, da med mål om medalje hjem til Stjørdal.

– Er din VM-deltakelse målet som har vært høyest på rangstigen?

– Det å kunne få delta i VM er det virkelig store eventet i mai måned, da skal jeg stå klar bak spakene på flipperspillene i Florida. Om det er noen nostalgikere der ute som kjenner disse spillene, kan vi oppfriske noen utgaver, sier Frank Nilsen. Han nevner spill med utgangspunkt i The Rolling Stones, Eightball, Playboy, Metallica, Terminator 2, Indiana Jones, Adams Family, Funhouse, Bow and Arrow, Game of Thrones og Sea Ray blant flere.

Les forrige sak:
Svensk politi: – Som det ser ut kom lastebilen over i feil kjørefelt

Føreren av lastebilen mistenkt for grov uaktsomhet - holdes i varetekt

Close