7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Tilbakekalling av pinjekjerner

Tilbakekalling av pinjekjerner fra Automatpack     

 

Automatpack AS trekker tilbake pinjekjerner som er distribuert til ICA-kjeden. Bakgrunnen er funn av høyt innhold av muggsoppgiften aflatoksin. I forbindelse med Mattilsynets overvåkningsprogram for muggsoppgifter i næringsmidler, er det funnet for høyt innhold av muggsoppgiften aflatoksin.

  

Produkt 

Coop Storlien artikkelnivå

Produktet som trekkes fra markedet er merket ”Pinjekjerner ca 100 g”, pakket i plastbegre, og har holdbarhetsmerking ”Best før: 01.03.2012”. .

Størstedelen av partiet er stanset hos Automatpack og ved ICAs distribusjonsterminaler. Automatpack har beregnet at cirka 400 pakninger har kommet ut i butikk.

 

Ikke akutt giftig

Aflatoksin er en type mykotoksin (muggsoppgift). Mykotoksiner har generelt ingen akutt giftighet og gir derfor ikke symptomer rett etter inntak, men har uheldige langtidsvirkninger. Aflatoksiner, som omfatter en rekke forbindelser med varierende giftighet, er generelt kreftfremkallende og kan skade arvestoffet (DNA) etter inntak over en lengre periode.

 

Kontaktpersoner i Mattilsynet

Forbrukere: Telefon 06040

Les forrige sak:
Annica Opheim og Ole Andreas Moksnes kom hjem fra Tromsø med 2. og 3. plass i voksen klasse. Juniorparet Amalie Tronseth og Erlend I. Nakken kapret en 2. plass.
NNM dans 2011

  To par fra Stjørdal Swingklubb deltok sist helg i åpent […]

Close