7 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Tilbud til unge jegere

Værnes begravelsesbyrå steindag april


– Dette er et tilbud til unge jegere under 20 år og de som har tatt jegerprøven i 2011 uansett alder. Deltakerne får tilbud om bud om å være med på jakt en dag med guide. Prisen er 50 kroner. Oppmøtestedet 8. oktober er Hegra Sparebank i Hegra. Da er det felles transport til Sildra i Sondalen.

 

Hva skjer der?

Der vil det bli informasjon fra Fjellstyret og fra Jeger og Fisk som begge vil fortelle om sin virksomhet. Så blir de fremmøtte blir delt inn i grupper og jaktdagen starter.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Har det vært slike tiltak før?

Nei, det er første gang me dette tiltaket i Stjørdal. Erfaringene viser at det er vanskelig å komme seg ut på jakt selv om jegerprøven er avlagt. Derfor går vi ut med dette felles tilbudet om å gi unge og ferske jegere den første jaktopplevelsen. Fjellstyrene stiller sine områder til disposisjon. Jeger og Fisk stiller med mannskap, sier Rimul.

 

Påmelding?

Det er påmelding til fjellstyret. Vi håper at det er mange som vil slutte opp om dette tilbudet som er en del av et nasjonalt opplegg. Det er initiert av Norges Fjellstyresamband og Norges Jeger- og Fiskerforbund sentralt. 8. oktober er valgt fordi det største presset fra småviltjegere da har avtatt.

 

Det er en symbolsk pris på jaktkortet, men fjellstyresambandet ønsker ikke at fjellstyrene skal tilby jaktkortene gratis. Det er greit at også nye jegere lærer seg å kjøpe kort og rapportere fangst i forhold til dette.

 

Er du under 20 år eller har tatt jaktprøven i år – hjertelig velkommen på jakttur fra Sildra øverst i Sondalen lørdag 8. oktober, sier Ivar Rimul.

 


Les forrige sak:
Avinor dropper brannskum

Dete handler om Polyfluorerte organiske forbindelser (PFC) som brukes i brannskum. […]

Close