-2 °C Stjørdal, NO
25/02/2020

Tilbyr kreativ sommer i ferien

20 barn og ungdommer kan få en kreativ start på sommerferien

KREATIV FERIESTART: Barn og ungdommer fra 10 år og oppover er hjertelig velkommen til «Kreativ sommer» som Maria Charlotte Heimsnes har planlagt og gjennomfører den første skoleferieuken. KREATIV FERIESTART: Barn og ungdommer fra 10 år og oppover er hjertelig velkommen til «Kreativ sommer» som Maria Charlotte Heimsnes har planlagt og gjennomfører den første skoleferieuken.

Kunst & Kulturagenten Maria Heimsnes lanserer et nytt aktivitetstilbud til barn og unge i sommer. Alt fra maling, via kreativt gjenbruk til slimverksted står på planen.

«Kreativ sommer» har Maria Charlotte Heimsnes kalt aktivitetsuken som er lagt til den første uken av skolenes sommerferie. Tidligere har hun arrangert tilsvarende aktiviteter, men da «bare» med maling og grafikk. Nå har hun utvidet og satser litt større.

– Jeg har plass til 20 og håper at det fylles godt opp. Jeg har alliert meg med to kreative «assistenter» for å gjennomføre opplegget, sier Heimsnes.
Gjennom sitt eget firma Kunst & Kulturagenten er hun opptatt av å gi barn og ungdommer, men også eldre, kreative innspill. Innimellom det hun gjør der er hun kulturskolelærer for visuell kunst i Malvik kommune, så det er kreativitet i store porsjoner hos Heimsnes.

– Opplegget til «Kreativ sommer» er at vi bruker en dag til maling, en dag til grafikk og trykk og en dag til kreativt gjenbruk. Den fjerde dagen får deltakerne velge en av de tre teknikkene og vi avslutter også med en utstilling av det som skapes gjennom uka, forteller Heimsnes.

I tillegg blir det også noen valgmuligheter der deltakerne skal få testet andre sider av sin kreativitet.

– Slimverksted, danseverksted og skriveverksted er valgmulighetene. Det blir spennende å se hva de velger, sier Maria Heimsnes.

«Kreativ sommer» foregår i SFO-lokalene ved Halsen skole og Heimsnes selv har startet planleggingen for lenge siden.

– Her skal de få bruke ordentlige materialer og ordentlig utstyr. Jeg er veldig opptatt av at dette skal gi gode opplevelser og trigge kreativiteten ytterligere for deltakerne, sier Heimsnes.

Hun har satt en nedre aldersgrense på 10 år, og oppover er det for så vidt ingen aldersgrense. Kunst & Kulturagenten har tidligere gjennomført prosjekt med stor aldersmiks med stor suksess. Derfor er det egentlig fritt fram under «Kreativ sommer» også, men tilbudet retter seg først og fremst mot barn og ungdommer.

– Og her er det mulig å delta selv om du ikke har noe erfaring fra tidligere. Opplegget blir sånn at alle skal få kjenne på både kreativitet og mestring, sier Maria Charlotte Heimsnes.

 

Les forrige sak:
Statsråd Jon Georg Dale besøkte E14 tirsdag. Han utfordret de lokale til å prioritere veien. Nå må det bli mer enn prat, mener Stjørdals-Nytts redaktør.
S-N mener: Nå må det bli mer enn prat

Vår mening 22. mai 2019

Close