5 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Tiller-brua vokser

De plasstøpte støtte-pilarene til den nye brua på Tiller holder konstruksjonen oppe. Nå armeres toppdekket på nybrua over Tillerhøgda. Bru for lokaltrafikk over E6 får en bredde på 6 meter og blir 42 meter lang. Trafikk kan trolig ta brua i bruk allerede i løpet av desember måned.


De til dels farlige kryssløsningene på Tillerhøgda i Skatval kan snart være historie. Nå bygges et nytt kjørefelt opp Svemarka. Dette blir en forlengelse av de to tidligere opparbeidede sørgående kjørefelt opp Svemarka. Lokaltrafikk får nye adkomstveier i området, og fremtidig passasje over E6 skal skje via den nye brua som Mesta bygger i en lengde av 42 meter. Olav Olsen i Statens vegvesen er byggeleder for prosjektet, og sier fremdriften med anleggelse av nytt kjørefelt, støttemurer, støyskjerming og bruarbeid er i rute.

 

– Forutsatt gode nok værforhold skal vi kunne holde tidsfristene på prosjektet. Så langt har snøen lagt seg kun på toppen av Forbordsfjellet i perioder. Den toppen ser vi fra anleggsområdet, sier Olsen og ser med egne anleggsøyne brua reise seg godt synlig på høydedraget litt sør for det høyeste punkt på Tiller.Les forrige sak:
Øvre Forra-arbeidet igang

  Øvre Forra naturreservat ligger i Levanger, Verdal, Meråker og Stjørdal […]

Close