17 °C Stjørdal, NO
21/07/2019

Tina og Petter er fylkets beste salgselever

– En spennende, men også nervepirrende dag

Tina Daffinrud og Petter Nilsen Skansen gikk helt til topps i fylkesmesterskapet for salgselever. Tina Daffinrud og Petter Nilsen Skansen gikk helt til topps i fylkesmesterskapet for salgselever.

Ole Vig-elevene Tina Daffinrud fra Stjørdal og Petter Nilsen Skansen fra Hommelvik gikk helt til topps da det ble arrangert fylkesmesterskap for videregående skoler i salgsfaget.

– En spennende, men også nervepirrende dag, forteller Tina Daffinrud. Tema for oppgaven hun og medelev Petter Nilsen Skansen skulle løse var bærekraft og deretter undertemaet «Ta sommerferie i eget land».

– Varetorg og utstilling ble laget hos Jan Sakshaug Sport. Der var en tursekk hovedprodukt og tilleggsproduktene skulle være nyskapende, av bra kvalitet, trendy, og noe du skulle ha bruk for på tur, forklarer Daffinrud.

De to salgselevene valgte seg ut ungdommer i alderen 13-26 år som målgruppe, og det var slett ikke ubevisst.

– Grunnen er rett og slett at vi ungdommene er framtida. Hvis vi klarer å få ungdommene til å feriere i sitt eget land så er det en vinn-vinn-situasjon for jorden, sier Daffinrud.

Finalistene gikk videre til en praktisk oppgave hvor juryen vurderte hvordan elevene taklet selgerrollen i et rollespill i en oppbygd Stormberg-butikk.

Ren Røros Lesmer mobil

– Kunden som skulle kjøpe gave til sin kone ble spilt av Håvard Vigdenes, en av skolens ansatte. Juryen hadde følgende tilbakemelding til vinnerne: Meget god produktkunnskap, fin kontakt med kunden, kan mersalg og hadde bra flyt i salgsprosessen. De ga kunden en god opplevelse, forteller lærer Bertha Wengstad ved service- og samferdsellinjen ved Ole Vig videregående skole.

– Vi måtte tenke mye på selgerrollen. Det var veldig spennende etter den praktiske oppgaven, for elevene fra Gauldal videregående skole var veldig flinke, så det ble en veldig jevn finale. Men det var selvfølgelig artig å vinne. En veldig lærerik dag, oppsummerer Tina Daffinrud, som snart er klar for læretid.

– Jeg håper å få meg læreplass innenfor salgsfaget. Jeg liker å møte nye personer hver dag og er ikke redd for å ta kontakt, sier gullvinner Daffinrud.

Også lærer Wengstad var godt fornøyd med dagen.
– Skolen er avhengig av et godt samarbeid med bransjen, og også i dette prosjektet har mange stilt opp. Jan Sakshaug Sport har latt elevene få disponere plass og varer i butikken. Stormberg har lånt ut klær og utstyr, sier Bertha Wengstad.

Juryen besto for øvrig av Geir Veie fra Torgkvartalet, Gunn Berit Eide fra Sunkost, Eirik Paulsen fra Sport 1 og Stine-Aileen Strand fra Proneo. Lærerne ved Service og Samferdsel takker alle for gode bidrag og godt samarbeid.

Les forrige sak:
Mats Iversen er en meget habil langrennsløper, men storebror Emil tror nok han er enda bedre som manager og altmuligmann.
Lillebror blir «Ivers»-manager

- Jeg setter veldig stor pris på den jobben han har gjort denne sesongen

Close