3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

To av tre feirer digital jul

 

Undersøkelsen avslører at nettaksess er en viktig faktor for svært mange, mens kun sytten prosent mener det er helt uten betydning når de ferierer. Dermed går det mot en digital jul i år for de fleste av oss, enten vi tilbringer den hjemme, hos familien eller i utlandet.

 

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel er ikke overrasket over funnene i undersøkelsen.

 

Vi vet allerede at jobbmailen er viktig for svært mange. I tillegg har streaming av musikk blitt svært utbredt, samtidig som nettet har blitt vår viktigste nyhetskanal. Da sier det seg nesten selv at tilgangen til nett er viktig – også i juleferien. Jeg vil tro at noe av det første en ungdom gjør, når hun eller han sjekker inn hjemme hos et familiemedlem for juleferien, er å skaffe seg passordet til det trådløse nettet. Det samme gjelder resten av familien. Det har skjedd en eksplosjon både når det gjelder bruken og antall brukere av smarttelefoner og lesebrett, og en ferie uten epost, nyheter og sosiale medier er utenkelig for svært mange.

 

Undersøkelsen viser at ferietilgang til nett er viktigst for de yngste. I gruppen 18 til 29 år svarte hele 46 prosent at nettilgang var svært viktig eller helt avgjørende for dem. Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at 20 prosent av dem over 65 år er av samme oppfatning. Samtidig svarer nesten 30 prosent av disse at nettilgang er helt uten betydning, så fortsatt er det noen som klarer seg godt med fasttelefonen, fjernsynet og papiravisene når julefreden senker seg.

Les forrige sak:
Vil motivere til jervejakt

  - Statistikken over utbetalt erstatning for sau drept av freda […]

Close