14 °C Stjørdal, NO
28/09/2021

XC40
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
Spar Hegra uke 39

To faktorer ledet til at selskapet passerte 100 millioner i omsetning i fjor

– Vi har gjort det godt over forventningene, sier daglig leder

Daglig leder i Obs Bygg Stjørdal, Morten Benjaminsen, flyttet og åpnet butikken samtidig som samfunnet stengte ned. Nå røper han hvordan suksessåret har vært. Daglig leder i Obs Bygg Stjørdal, Morten Benjaminsen, flyttet og åpnet butikken samtidig som samfunnet stengte ned. Nå røper han hvordan suksessåret har vært.

Obs Bygg flyttet inn i nye lokaler samtidig som landet stengte ned. De to faktorene ga selskapet i Stjørdal drømmeomsetning tre år tidligere enn forventet.

– Vi har gjort det godt over forventningene, sier daglig leder for Obs bygg i Stjørdal, Morten Benjaminsen.

Tredoblet arealet

Den 12. mars 2020 flyttet byggegiganten inn i nytt bygg like ved Coop Ekstra i Stjørdal. Dette var også samtidig som landet ble nedstengt som følge av koronaviruset.

– Jeg husker den dagen godt, for jeg ble sittende på kontoret mer enn jeg var i butikken. Det ble veldig mange møter, forklarer Benjaminsen.

Ved flytting, tredoblet de arealet til 6000 kvadratmeter. Dette er noe som lederen mener har vært svært nødvendig og en stor faktor til omsetningen de har hatt det siste året.

– Når jeg ser tilbake, tenker jeg litt med gru på hvordan det ville vært i våre tidligere lokaler med den veksten vi har nå. Vi har hatt en enorm økning på flere varegrupper, sier han videre.

Over 40 prosent vekst

I løpet av året 2020 klarte Obs Bygg å passere drømmeomsetningen på 100 millioner kroner. Dette resulterte i en omsetningsvekst på nærmere 40 til 50 prosent.

– Det var drømmen. Vi så for oss et slikt beløp om nærmere tre år, men det ble passert i desember. Det var veldig stort, forklarer Benjaminsen.

Årsaken til den enorme veksten, tror han skyldes to faktorer. Det ene var flytting til større lokaler, som medførte flere varer. Det andre var pandemien.

– Folk ble nødt til å holde seg hjemme, og ferieturer ble avlyst. Flere har hatt mer tid til å få gjort unna ting i hjemmet, og pengene man hadde satt av til reise ble i stedet brukt til vedlikehold og oppussing av hus og hjem. Dette har nok vi tjent på som butikk, sier han.

10 nye ansatte  

Mens flere bedrifter gikk gjennom måneder med permitteringer og oppsigelser, så Obs Bygg et behov for å ansette.

– Det har vært veldig spesielt under en slik situasjon. Men vi ble faktisk nødt til og ansatte 10 nye personer, forklarer Benjaminsen.

Ansatt i Obs Bygg Mariann Gulaker (f.v.) og nyansatt Simen Kjøsnes sammen med daglig leder Morten Benjaminsen.
Ansatt i Obs Bygg Mariann Gulaker (f.v.) og nyansatt Simen Kjøsnes sammen med daglig leder Morten Benjaminsen.

Ansettelsene ble gjort rett før sommeren 2020 da behovet eksploderte som følge av at de fleste ferierte hjemme.

– Det ble behov for sommervikarer, men de fleste som vi ansatte er med oss videre. Det har vært litt av en prosess, men som har vært helt nødvendig, sier han videre.

– Spennende år i vente

Etter et knallsterkt år omsetningsmessig, er Benjaminsen nå glad de er kommet på en mer normal drift.

– Det har vært mye jobb, men vi har vært veldig heldige. De ansatte har stått på gjennom periodene med ekstra renhold, og jeg beundrer de virkelig for arbeidet de har lagt ned, forklarer han.

Nå ser han og de ansatte frem til hvordan året 2021 vil utvikle seg.

– Vi skal jobbe på, og ser fremdeles potensialet med god vekst i årene fremover, sier han avslutningsvis.

Les forrige sak:
Nytt bekreftet smittetilfelle

Første nye smittetilfellet i kommunen siden søndag 17. januar.

Close