4 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

To lokale produkter til gjev finale

Kilnes Gård og Lykkemat til finalen i Det Norske Måltid

Gårdsmelka fra Kilnes Gård kan bli kåret til årets meieriprodukt i Norge. Det fryder selvsagt ekteparet Karoline Sunde Storflor og Odd Magne Storflor. (Arkivfoto)

Gårdsmelk fra Kilnes Gård og fermentert frøknekk fra Lykkemat kan bli kåret til Norges beste mat- og drikkeprodukt.

Tirsdag ble de 40 finalistene i Det Norske Måltid offentliggjort, og blant disse er to produkter fra Værnesregionen. Det gjelder altså gårdsmelken fra Kilnes Gård som drives av Karoline og Odd Magne Storflor i Sona. Deres gårdsmelk er nominert til årets meieriprodukt, mens fermentert frøknekk fra Lykkemat i Selbu kan bli kåret til årets bakst.

Det Norske Måltid omtales som den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge. Regjeringen støtter kåringen som et nasjonalt omdømmetiltak. Totalt ble 104 produkter vurdert i løpet av tre dager med delfinaler i Oslo. Nå skal de 40 beste av disse konkurrere om å bli aller best under finalen i Stavanger 5. februar neste år.

De fagtunge juryene har vurdert produkter innen kategorier som sjømat, ost og øl.

− Det var tøffe avgjørelser juryene måtte ta, og valget kunne tidvis være krevende, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid, i en pressemelding.

− Alle produsentene bidrar med noe helt spesielt, noe som fører til faglige vurderinger og diskusjoner blant dommerne. I løpet av tre dager med juryering endte juryen opp med 40 verdige finalister, sier Austigard. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Fermentert frøknekk fra Lykkemat kan bli kåret til årets bakst i Norge. (Foto: Det Norske Måltid/Kristin Austigard)
Produkter og råvarer i verdensklasse

Finalistene i Det Norske Måltid er av aller høyeste kvalitet, og bygger på både innovasjon og tradisjon.

− De aller beste produktene kombinerer det tradisjonelle og nytenkning på en unik måte, for å få frem det ypperste i råvarene, sier dommer Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Kokk og dommer Christer Rødseth, fra Code restaurant og Vaaghals i Oslo, mener slike konkurranser er viktig for å synliggjøre kvaliteten på norske råvarer.

− Når vi har et så godt utvalg av råvarer og kvalitetsprodukter i Norge, er det avgjørende at vi får satt søkelyset på dem. Det Norske Måltid bidrar til akkurat det, sier Rødseth.

Finalister fra hele Norge

Det Norske Måltid er et av de viktigste omdømmetiltakene i arbeidet med å synliggjøre matnasjonen Norge. Finalistene kommer fra hele landet, og fremhever bredden og kvaliteten Norge har som matnasjon.

− Det er inspirerende å se store og små produsenter fra hele landet konkurrere på lik linje, for å tilby det ypperste fra matnasjonen Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Krangel i hytte – mann til fyllearresten

Hytteturen ble ikke veldig hyggelig

Close