3 °C Stjørdal, NO
23/10/2018

To millioner reisende mellom Trondheim og Oslo

|| Anne Fernley som reiste med SAS SK 366 og Bernt Nordmark som reiste med Norwegian DY 744 fikk i dag overrakt blomster og gavekort fra flyselskapene da de ankom Værnes fra Oslo. Her er de sammen med Nina Jensen som er ruteutvikler i Avionor Værnes og Thomas Wintervold som er midlertidig lufthavndirektør på Værnes.||

Sist oppdatert

Én passasjer på Norwegians rute 744 og én passasjer på SAS sin rute 336 fikk oppmerksomhet fra Avinor da de landet på Værnes tirsdag formiddag. De heldige ble Anne Fernley og Bernt Nordmark, som begge fikk gavekort og blomster.

Femte travlest i Europa

– Tallet er all time high for denne ruten, sier ruteutvikler ved Trondheim lufthavn Værnes, Nina Jensen.

I fjor var det også rekordtrafikk på strekningen Trondheim – Oslo, men da stoppet antall reisende på 1.988.105. Passasjertallet på strekningen gjør at det er den femte travleste i Europa. Den statistikken toppes for øvrig av strekningen Paris – Toulouse.

To millioner reisende betyr for øvrig at det hver eneste dag reiser i gjennomsnitt 5.480 passasjerer mellom Trondheim og Oslo.

Nullvekst totalt

Jensen hos Avinor på Værnes er godt fornøyd med trafikkutviklingen både på Oslo-ruten og også totalt sett for flyplassen.

– Vi har god vekst på innenlandstrafikk, særlig Trondheim – Oslo og Trondheim – Bodø/Tromsø. Prognosen vår i år er totalt sett en null-vekst, og dette er et godt resultat tatt i betraktning at vi ved inngangen til 2017 mistet både innenlands- og utenlandsruter med Norwegian, sier Nina Jensen.

Glade selskap

De to flyselskapene som frekventerer strekningen mellom Trondheim og Oslo er også svært fornøyd over passasjertallet på rutene deres.

– Norwegians rute mellom Oslo og Trondheim er viktig både for forretnings- og fritidsreisende, noe den sterke veksten vi har hatt på denne strekningen beviser. Vi vil takke alle som har flydd med Norwegian det siste året og ser frem til å ønske enda flere trøndere velkommen om bord i våre nye og mer miljøvennlige fly, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen.

Også SAS sin informasjonssjef, stjørdalingen Knut Morten Johansen, er glad for at million-milepælen er nådd.

– Vi gleder oss over at rutestrekningen Trondheim – Oslo er en av Europas best betjente rutestrekninger i luften. Mange millioner reisende har kunnet glede seg over et stort antall daglige frekvenser som SAS har hatt siden 1950-tallet mellom de to byene, og bidratt til positive synergier med det gode flytilbudet i begge regionene. Vi ønsker den heldige reisende nummer to millioner en riktig god reise med SAS, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Les forrige sak:
|||
Åpnet nytt toalett i Remarka

Hele året gjennom benytter små og store Remarka og tilgrensende områder […]

Close