14 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

To tauser flytter inn i museet

– Vi kjenner ikke hverandre, men det skal vi fikse

Maren Sofie Sandsør (t.v.) og Adele Brovold Lagesen er de to utvalgte tausene som skal bo og leve ved Bygdemuseet i Pulden i fire sommeruker.

De søkte etter taus og dreng til årets mest sommerromantiske sommerjobber, men det blir ingen dreng, men to tauser som flytter inn i museet Pulden i Meråker i sommer.

– De to tausene var de klart sterkeste kandidatene blant de åtte søkerne, sier kulturkonsulent Frode Aune i Meråker.

Sosiale

Han er veldig glad for at Maren Sofie Sandsør og Adele Brovold Lagesen flytter inn i Pulden 7. juli. Og tausene, som ikke kjenner hverandre fra før, gleder seg også.
– Vi kjenner ikke hverandre, men det skal vi fikse, sier Adele Brovold Lagesen. Begge omtaler seg som sosiale og dermed blir nok det en grei affære.

Dyrekjære

Brovold Lagesen er opprinnelig fra Trondheim, mens Sandsør er fra Ytterøy. De har imidlertid reist fra hjemstedet for å følge sine drømmer.
Adele Brovold Lagesen (22) flyttet til Nærøysund og Val videregående skole som 16-åring.
– Der gikk jeg hest- og hovslagerfag etterfulgt av ett år med påbygging til spesiell studiekompetanse. Deretter studerte jeg hestefag ved et universitet i England ett år, før jeg begynte på drømmestudiet, sier Lagesen. For nå er hun bare hjemom en «snartur» fra Slovakia.
– Jeg er veterinærstudent som nettopp har blitt ferdig med andreåret, og skal tilbake til Slovakia til høsten for å fortsette der, sier Adele Brovold Lagesen.
Mens hun skal til Slovakia etter hvert skal Maren Sofie Sandsør fortsette sine designstudier i Bergen.
– Jeg gikk musikklinja på videregående på Inderøy, og er veldig glad i kreative fag, sier Sandsør.
Begge de to -98-modellene reagerte kjapt da de så muligheten til å bo og leve i Pulden i fire uker.
– Jeg er oppvokst på en gård på Ytterøya, er veldig glad i dyr og vant til å ta i et tak, sier Sandsør, som ser fram til fire bonderomantiske uker.

Bra miks

De to unge tausene regner med at de kommer til å utfylle hverandre bra. De er begge glad i dyr, kreative, sosiale og gode på nye medier.
– Jeg har to verv som er relevant for sosiale medier, og er nå web- og informasjonsansvarlig i ANSA Slovakia, så denne delen av stillingen var også attraktiv, sier Adele Brovold Lagesen.
Meråkers sommertilbud i Pulden, «Kårfolk», har god påmelding sier kulturkonsulenten.
– Tilbudet varer i fire uker, og foreløpig har vi 19 påmeldt den første uka. Ukene etterpå er det noen færre, men det er veldig bra oppslutning, sier Frode Aune.

Les forrige sak:
PERSONLIG UTTRYKK: Alice Bratsberg er glad i både dyr og mennesker i sine arbeider.
Stiller ut spennende kunst i Forradal

For 12. året på rad inviterer Alice og Bjørn Bratsberg til kunstutstilling

Close