-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

To unge menn tiltalt for grov narkokriminalitet

Skal ha fraktet store mengder amfetamin fra Østlandet til Trøndelag

(Illustrasjonsfoto)

To menn tidlig i 20-årene fra Stjørdal er tiltalt for grov narkotikakriminalitet. De to, sammen med tre menn fra andre deler av landet, må møte i Sør-Trøndelag tingrett 13. mai. Det er satt av åtte dager til rettsforhandlingene.

De fem er alle tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 232 som omhandler grov narkotikakriminalitet, eller medvirkning til dette. Strafferammen for denne type overtredelser er fengsel i inntil 10 år.

Den ene stjørdalingen er tiltalt for å ha fraktet cirka to kilo amfetamin i bil fra Østlandet til Stjørdal i september 2017. I følge tiltalen skal de to stjørdalingene ha fått overlevert amfetaminet på en bensinstasjon før de kjørte tilbake til Stjørdal. En av dem, og en av de andre tiltalte skal ha kjørt rekognonseringsbil foran, mens den andre stjørdalingen fraktet amfetaminet i bil bak, hevder statsadvokatene i Trøndelag i tiltalen. Disse tre er også tiltalt for å ha omsatt deler av amfetaminet i Trøndelags-området.

Ganske nøyaktig en måned senere hevder påtalemyndigheten at den samme stjørdalingen som fraktet to kilo amfetamin i september var på ny tur sørover i landet. På et avtalt sted, i en sandstrøkasse, skal han ha plukket opp cirka 1,8 kilo amfetamin og fraktet stoffet til Stjørdal med bil.

Stjørdalingen tidlig i 20-årene som er tiltalt for å ha fraktet totalt cirka 3,8 kilo amfetamin fra Østlandet til Trøndelag ble pågrepet av politiet i oktober 2017 med en pakke som besto av cirka 611 gram amfetamin. Denne skal han da ha fått i oppdrag å sende til en av de andre tiltalte i Finnmark. I samme tiltale er også denne stjørdalingen tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Malvik i desember 2017. Han er også tiltalt for å ha kjørt uten førerkort og for fort på E14. Denne hendelsen skjedde i januar 2018.

Den andre stjørdalingen, som påtalemyndigheten mener kjørte rekognoseringsbil på en av turene til Østlandet, er i tillegg tiltalt for å ha oppbevart 228 gram amfetamin i Stjørdal i september 2017.

Les forrige sak:
TØFT ÅR: Regnskapet for 2018 viser et underskudd for Hell RX AS på drøyt 600.000 kroner. Dette er tre ganger mer enn det som ble signalisert i fjor høst.
Rallycross-VM endte med 600.000 i minus

Har justert ned inntektsbudsjettet for inneværende år med millioner

Close