1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Tommy (29) tar over som president: – Dette er en tillitserklæring

Nå vil foreningen fokusere på ungdom og bidra med prosjekter i lokalsamfunnet

- Dette er en tillitserklæring, og jeg ser frem til å være med å bidra med mange spennende prosjekter, sier den nye presidenten i Stjørdal Rotaryklubb Tommy Raaen (t.h.). Her sammen med avtroppende president Torbjørn Pedersen. – Dette er en tillitserklæring, og jeg ser frem til å være med å bidra med mange spennende prosjekter, sier den nye presidenten i Stjørdal Rotaryklubb Tommy Raaen (t.h.). Her sammen med avtroppende president Torbjørn Pedersen.

Tommy Raaen (29) er ny president i Stjørdal Rotaryklubb det kommende året. Klubben skal fremover fokusere på ungdom og bidra med flere prosjekter i lokalsamfunnet.

Sist mandag ble det avholdt sommeravslutning med presidentskifte i Stjørdal Rotaryklubb, som i tradisjonen tro fant sted i Prestegårdshagen.

Klubben er en del av Rotary International, som er en verdensomspennende, politisk og religiøs uavhengig organisasjon, og bidrar i en rekke veldedige prosjekter rundt omkring i verden, samtidig som at de også engasjerer seg lokalt. Stjørdal Rotaryklubb ble etablert i 1961, og har i dag 45 medlemmer.

– En tillitserklæring

Under sommeravslutningen ble Tommy Raaen valgt til ny president i klubben for det neste året.

– Dette ser jeg på som en tillitserklæring. Dette blir spennende, og jeg gleder meg til å ta fatt på vervet, sier han.

Under arrangementet ble det også gjort en markering for fjorårets presidentskifte, ettersom sommeravslutningen da ble avlyst på grunn av korona. Da var det Torbjørn Pedersen som overtok som president etter Morten Nilsen.

– Til tross for strenge restriksjoner gjennom det siste året har vi greid å opprettholde aktivitet så langt det har vært mulig. Vi har blant annet bygget og vedlikeholdt gapahuken på Monaplassen langs Pilegrimsleden, og hatt ansvaret for oppmerking og rydding av Pilegrimsleden gjennom Stjørdal, sier Pedersen.

Vil fokusere på de unge

Etter ett år som sekretær i klubben, tar Tommy Raaen nå over stafettpinnen som president etter Pedersen. 29-åringen har som mål å gjøre klubben mer synlig i lokalsamfunnet i Stjørdal.

– Etter et år med redusert aktivitet og digitale møter vil et av mine første tak være å få samlet klubben og troppene igjen. Vi skal komme oss på banen og få gjennomført de prosjektene og aktivitetene som vi har måttet utsette på grunn av koronapandemien, sier han.

Han forteller videre at klubben har flere spennende prosjekter på gang, og at de spesielt vil rette fokuset mot ungdom som har slitt under koronapandemien. Klubben skal blant annet samarbeide med Frivillighetssentralen og Røde Kors.

– Vi vet at veldig mange unge har slitt i koronatiden. Mange har falt ut av skolen eller sliter med studiene, og mange sliter psykisk. En av mine store hjertesaker er nettopp det å kunne engasjere ungdom, og vi i Rotary Stjørdal vil blant annet bidra med å engasjere ungdommer som sliter med å komme seg ut i arbeidslivet, sier den nye presidenten.

Flere prosjekter

Klubben har også et internasjonalt ungdomsutvekslingsprogram og et ledelsesseminar for ungdom, men det meste har stått på vent det siste året.

– Vi jobber også med å få til en sommercamp for ungdom. Det skulle vi egentlig arrangere i fjor, men dette ble også stoppet på grunn av korona. Det er noe vi ønsker å ta opp tråden i, slik at vi har veldig mye spennende fremover. Jeg gleder meg til flere ungdomsprosjekter, sier Raaen.

Ellers skal klubben bidra i lokalsamfunnet i form av andre prosjekter og dugnader. Blant annet har de en dugnadsgjeng som bidrar rundt arrangementer på Kimen kulturhus.

Stjørdal Rotaryklubb er også opptatt av næringslivet i Stjørdal, og drar ofte på bedriftsbesøk og har besøk av foredragsholdere.

– Gjennom det siste året har vi blant annet hatt foredrag fra Forsvaret og Nye Veier, og det har blitt godt mottatt. Som takk til våre foredragsholdere gir vi nå vaksiner mot polio i foredragsholders navn. Bekjempelse av polio på verdensbasis er ett av Rotary International sine store prosjekter, sier avtroppende president Torbjørn Pedersen.

Les forrige sak:
Den nye Ramsjøhytta ser sånn ut på tegnebrettet. (Illustrasjon: Rindalshytter)
Kommunen bevilger 150.000 kroner til ny hytte

Blir en sentral hytte for de som skal vandre «Norge på tvers»

Close