-2 °C Stjørdal, NO
07/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 10

Toppmøte om komplisert byggeprosjekt

Forsøker å finne en løsning på planfloken

Kommunedirektør Endre Skjervø ønsker å finne en løsning på planfloken i Frosta. (Arkivfoto) Kommunedirektør Endre Skjervø ønsker å finne en løsning på planfloken i Frosta. (Arkivfoto)

13 nøkkelpersoner deltok på et toppmøte om Frosta Brygge. Ingen så løsningene på utbygging utført uten riktige planvedtak.

Utbyggerne Terje Viken og Vidar Riseth deltok sammen med Statsforvalter Frank Jensen, kommunedirektøren og ni saksbehandlere på møtet om Frosta Brygge.

Det eneste det var enighet om var at utbyggingen har blitt en planfloke som må løses. Til tross for flere møter mellom nøkkelpersoner har ingen klart å finne en løsning. Statsforvalteren ga klar beskjed om at det ikke er akseptabelt at Frosta Brygge skal bli et ordinært hyttefelt.

Strand og hytter

Det har fra 2017 blitt bygd småbåthavn, strandanlegg og 19 hytter, men det er blitt avdekket at det er gitt dispensasjoner basert på en reguleringsplan som ikke er vedtatt. Statsforvalteren ga innsigelse, og da er reguleringsplanen ikke vedtatt. Gitte dispensasjoner fra ikke vedtatt reguleringsplan har det så blitt bygd med.

Det ble ikke hotell

Da reguleringsplanen for Frosta Brygge ble politisk behandlet i 2016 og 2017 var et hotell sentralt for å få bygge ut. Hotell har ikke blitt bygd, men området er opparbeidet og hytter bygd.

Terje Viken og Vidar Riseth orienterte om utbyggingen til nå. I stedet for hotell vil de bygge restaurant, og legge til rette for folk flest på området Frosta Brygge.

Statsforvalteren pekte på at hotellplanen var avgjørende, og at planprosessen ville blitt en helt annen hvis hotell ikke var sentralt i planene anno 2017.

Vil løse floken

Nærmest opparbeidet strand er fem hytter bygd, og 14 lengst inn på land på området.

Kommunedirektør Endre Skjervø har slått fast at en løsning skal, og må finnes. Med dispensasjoner det ikke var grunnlag for å gi, og store investeringer på bakgrunn av feil gitte dispensasjoner, har Frosta Brygge blitt en komplisert floke å løse.

Frosta kommune har også leid inn bistand fra Stjørdal kommune for å løse byggesaksfloker i Frosta kommune. Arbeidet kommer til å fortsette.

Les forrige sak:
Fra Litlfjellet og inn i det berørte området. Røsvollen til venstre og Kleppen rett frem. Foto: Knut Jostein Sætnan
Ordet fritt: Vi trenger naturen i Leksdal statsallmenning

Innlegg skrevet av Gunnar Uglem i Stjørdals-Nytt 17. februar 2021

Close