-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Toppturer på ski er på topp

Randonee-ski med spesialsko og bindinger er i skuddet

De såkalte Randonee-skiene har blitt populære for den som skal på topptur i snøen. Jan Sakshaug hos Jan Sakshaug Sport både leier ut og selger disse skiene med sko og øvrig utstyr. Også ordinære langrennsski har butikken på Evja. De såkalte Randonee-skiene har blitt populære for den som skal på topptur i snøen. Jan Sakshaug hos Jan Sakshaug Sport både leier ut og selger disse skiene med sko og øvrig utstyr. Også ordinære langrennsski har butikken på Evja.

Jan Sakshaug Sport ved Evja merker interessen for snødekte toppturer. Såkalte Randonee-ski med spesialsko og bindinger er i skuddet.  En vandring opp mot toppen gir premien med den herlige følelsen på ski ned fjellet.

Påsketid er skitid for mange og de klassiske langrennsskiene finnes i dag i handelen med mange varianter som er tilgjengelig for ung og voksen. Fortsatt populære er de såkalte felleskiene.

Skal man bestige fjelltopper for å kjøre ned i puddersnøen, kan de stødige og populære Randonee-skiene være et godt valg. Jan Sakshaug hos Jan Sakshaug Sport på Evja i Stjørdal merker økt interesse blant kunder for å bestige vinterfjellet dekt med snø.

– Disse skiene er brede og stødige. Sammen med spesialskoene som har løs hæl fra bindingen, bestiger man fjellet på en litt uvant men tiltalende måte. Du kan si systemet ligner mye på slalåmski, men dette er modifisert for å være enkelt å benytte til både bestigning og kjøring i fjellet, forklarer Jan Sakshaug.

– Hvilke type toppturer foretar skifolket i dette dalføret?

– Det kan være å bestige noen av de nærmeste fjellene, men Meråker utpeker seg til å ha det største potensialet. Hos Meråker Alpinsenter har vi noen par Randonee-ski til utlån i påsken. Dette kan også ordnes via butikken her på Evja. Utstyret finnes, det handler om å komme seg ut i naturen. Det er mange fjell og velge blant i påskefjellet.  På tur opp det snødekte fjellet med disse skiene, legger man feller under sålen. Disse tas av ved kjøring ned fra fjellet, da gjerne i ubenyttede løyper, forklarer Jan Sakshaug.

Stokk, Stubb og Flis nett

Les forrige sak:
Hjelpekorpset står klar til å rykke ut

19 mennesker fra Røde Kors i Stjørdal er beredt hvis uhellet er ute

Close