4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Tore trapper ned

Tore Welde slutter som advokat etter 39 år i bransjen

Tore Welde (66) slutter som advokat etter 39 år i bransjen. I den forbindelse selger han eiendomsmeglerfirmaet til Hegra Sparebank. Tore Welde (66) slutter som advokat etter 39 år i bransjen. I den forbindelse selger han eiendomsmeglerfirmaet til Hegra Sparebank.

Tore Welde selger eiendomsmeglerfirmaet, og slutter som advokat etter 39 år i bransjen.

– Jeg blir 67 år april, og da har jeg holdt på i snart 40 år. Da er det på tide å slutte, sier Tore Welde.

Som et ledd i nedtrappingen solgte han og kompanjongen Henrik Valstad, Welde & Valstad Eiendomsmegling til Hegra Sparebank, hvor Welde som advokat har hatt det faglige ansvaret for. Både Welde og Valstad blir i fremtiden knyttet til eiendomsmegleren Aktiv Stjørdal, som Hegra Sparebank eier.

– Det var en fornuftig avgjørelse. Henrik og jeg har samarbeidet om meglingen, og når jeg slutter ville Henrik blitt alene. Nå får han et faglig og sosialt miljø rundt seg i Aktiv, sier Welde.

Tore Welde (nr. 2 fra v.) trapper ned advokatpraksisen men blir faglig ansvarlig i Aktiv Stjørdal, fra v. Lars Valstad i Aktiv Eiendomsmegling, Henrik Valstad og banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank.
Tore Welde (nr. 2 fra v.) trapper ned advokatpraksisen men blir faglig ansvarlig i Aktiv Stjørdal, fra v. Lars Valstad i Aktiv Eiendomsmegling, Henrik Valstad og banksjef Arne Martin Laukvik i Hegra Sparebank.
– Vært et pes

Selv om Welde trekker seg som advokat, skal han fortsette som jurist i en konsulentrolle. Men han slipper å ha det daglige ansvaret. Det er 66-åringen glad for.

– Det skal bli godt, det har vært et pes i forhold til klienter hvor man ofte ligger på etterskudd, det å drive butikk og å gå i retten som krever mye forarbeid. Nå kan de andre sette bort noen oppdrag til meg, men jeg kan styre dagene i langt større grad selv. Jeg kan også ta enkelte oppdrag for banken, sier Welde, som blant annet blir faglig leder i Aktiv Stjørdal i en deltidsstilling.

Det er banken glad for.

– Det er meget tilfredsstillende at Henrik Valstad nå blir en del av meglerteamet i Aktiv Stjørdal AS og at advokat Tore Welde blir faglig ansvarlig for det fusjonerte meglerforetaket, sier banksjef Arne Martin Laukvik.

– Betydelig kompetanse

Henrik Valstad, som har stor erfaring innen megling av landbrukseiendommer, blir nå en del av eiendomsmegleren Aktiv Stjørdal AS, som sparebanken eier.

– Vi i Aktiv Stjørdal besitter nå en betydelig kompetanse, ja kanskje den beste kompetansen innenfor landbruksmegling. Henrik innehar den noe unike kombinasjonen sivilagronom/bonde og eiendomsmegler som kommer våre kunder godt til nytte, sier Lars Valstad, daglig leder i Aktiv.

Vil ikke oppgi kjøpesum

Banken vil ikke ut med hvor mye de måtte betale for å overta Welde & Valstad, men de hyret inn en tredjepart til å fastsette verdien i selskapet som i fjor omsatte for 2,4 millioner kroner og satt igjen med et årsresultat på en drøy halv million. Etter fusjonen har Hegra Sparebank, som har en forvaltningskapital på fire milliarder kroner, 48 ansatte i banken, eiendomsmeglerfirmaet og regnskapskontoret i sine lokaler i Stjørdal og Hegra.

Les forrige sak:
Livet som psykisk syk kan være tøft. Linda Tetlimo (31) fra Skatval er åpen om lidelsene, og er glad for at hun nå kan jobbe med å forfatte nissebrev til barn i Stjørdal. Opptil 10-15 timer om dagen sitter hun ved PC-en og skriver.
Nissebrevverkstedet på Skatval

- Nå har jeg noe meningsfullt å gjøre, sier Linda Tetlimo (31)

Close