11 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Torhild med Retro Me

| |

På femtitallet gikk både damer og herre kledd i andre klær, og ved festlige anledninger kunne mor eller mormor ha på en polka-dotts festkjole med prikker. Nå kommer disse motene tilbake i full fart, og skal man sikre seg festplagg fra disse tidsperiodene, kan Torhild Grøtte gi en hjelpende hånd med eneste butikk i Midt-Norge på dette området.

– Damene gikk som regel med kjoler, og mennene langt oftere enn i dag med dress og slips. På femtitallet kom den første rockemusikken, og de som var unge på den tiden begynte å kle seg annerledes enn de som var voksne. Det ble vanlig å gå med miniskjørt, kjoler av ulike fasonger som polka-dotts og folk fikk mer fritid og bedre råd. Det var også på den tiden at vi fikk superstjerner som Elvis, Marilyn Monroe, James Dean, The Beatles og The Rolling Stones. Dette satte fart på motebildet som nå er på full fart tilbake igjen, sier Torhild Grøtte. Med sin noe unike og fargerike butikk vis a vis Johnsen-bygget i krysset Stokkanveien- Kjøpmannsgata har hun realisert en gammel drøm. Gamle klær blir igjen nye!

Retro i fokus som aldri før

Retro er i fokus som aldri før, og bloggere og sosiale medier understeker trenden hver dag året gjennom. Torhild henter sine retro- kjoler fra England og USA. Noen er også fra Norge, og holder kjolene mål i kvalitet og form kjøper hun kanskje også din mormors kjole.

– Legg gjerne turen opp i andre etasje hos oss, så får du oppleve hvordan mor og mormor gikk kledd på 50- og 60-tallet gjerne i festlige anledninger. Ting har kanskje forandret seg litt siden den gang, men nå er kjolene og motene på vei tilbake, noe vi tar høyde for hos Retro Me, sier Torhild og finner frem orange, turkis, hvite og eggeskallfargede kvalitetskjoler fra 1950 og 1960-tallet.

Med lyder fra vinyl blant kjoler

I bakgrunnen ruller vinylplatene rundt og skaper den rette tid med Fleetwood mac, Elvis og The Rolling Stones over høyttalerne. Med priser litt over tusenlappen, litt mindre også, kan du sikre deg drømmekjolen som trolig ingen andre har å oppdrive.

 

– Hvem er det som kler seg i disse kjolene da Torhild?

– Det er kvinner og damer i alle aldre. Vi ser at spesielt de yngre damene er bevisste sine valg på området, men også voksne damer. Også er det jo artig og skaper samtaleevner så det monner. Damene kan bare ta spranget å prøve selv. Kanskje på kommende julebord, sier Torhild og greier tydelig å skape den rette stemningen i de nyoppussede lokalene utstyrt med nettopp 50-70-talls artikler, klær, sko, smykker og prøverom i samme stil.

– For å skape røffe uttrykk har jeg benyttet stige, stillas, sølvskjeer, rækved, hjulkapsler, blader og typiske artikler fra disse tidsperiodene i butikken. Fant nylig noen tøffe garderobeskap som er satt inn. En sofagruppe er på plass også og nå blir det arrangert kundekveld med kaffe, cupcakes og vinylmusikk. Vi har åpent fra 11.00 hver dag unntatt mandager og søndager. I desember blir det også åpent på mandager. Torsdag til 19.00, sier retro-damen Torhild Grøtte, med planer også om herre-avdeling etter hvert.

 

 

Les forrige sak:
|
Anne Mari vil selge virksomheten

- Vi hadde ei datter som fylte 12 år i 1995. […]

Close