11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Torsdag startet transporten av vindturbiner til Stokkfjellet

Skal frakte element flere kvelder og netter de neste to månedene

Her fraktes første elementene som skal bli ny vindkraftpark fra Djupvasskaia i Hommelvik til Stokkfjellet i Selbu torsdag. (Foto: Arild Berg)

Torsdag ble de første elementene som skal bli ny vindkraftpark fraktet fra Hommelvik til Selbu.

I løpet av juni og juli måned skal Trønderenergi transportere element på nærmere 70 meter til Selbu hvor det nå jobbes med å anlegge vindkraftpark som skal stå ferdig i løpet av året.

Ankommet kaia

Tidligere denne uken ble elementene fraktet inn med båt til Djupvasskaia i Hommelvik, før de videre fraktes med spesialtransport til det aktuelle området på 5,8 km2.

Det er i forkant av transporteringen blitt opparbeidet lagringssted ved kaia og vei arbeid blant annet ved Hell for å kunne frakte elementene.

Elementene skal etter planen fraktes på kveld og natt fra Hommelvik til Stokkfjellet i Selbu.

20 700 husstander

Det er ventet at det i løpet av de to neste månedene skal fraktes 50 enheter til Selbu. Når vindkraftparken står ferdig vil det ifølge Trønderenergi kunne gi nok strøm til totalt 20 700 husstander.

Les forrige sak:
Regjeringen har besluttet å avlyse muntlig eksamen for ungdoms- og videregående skole landet over. Det fikk tiendeklassingene ved Halsen ungdomsskole til å juble. Fra venstre: Petra Sitter, Kristina Moe Hals, Emily Fleischer, og Kim Robin Otivar.
Jubler over avlyst eksamen: – Situasjonen har vært rotete for oss

Tiendeklassingene er glade for regjeringens beslutning

Close